Istorija

Career Days 2017

Na čelu organizacionog Career Days tima koji se održavao 23. put bila je Jovana Milivojevic. Sajam se sastajao iz dva dela. Prvi deo je bio u maju u Opštini Savski Venac, gde su se održale radionice pod nazivom „Ekskluzivno sa Delhaizem“. Drugi deo Career Days-a je održan 13. oktodra u galeriji Progres u Knez Mihajlovoj ulici. Pored sajamskog dela, “Career Days” je uključivao i Speed Dating, kratki intervjui za praksu i posao. Na sajmu je bilo 23 kompanije i prikupljeno je oko 1700 CV-jeva. Posećenost je bila veoma velika, što je još jednu godinu zaredom pokazalo i potvrdilo značaj ovog projekta.

Career Days 2017

Career Days u 2017 godini je održan dva puta. Project Manager 22. Career Days-a bio je Danilo Maksimović, projekat je održan u martu. On je zajedno sa svojim timom uspeo da poveže mlade sa privredom i pružio im je mogućnost za praksu ili posao.

Career Days 2016

Career Days 2016 se sastojao iz dva dela. Prvi deo- Career Workshops održan je 02. i 03. marta u prostorijama opštine Vračar. Radionice su bile namenjene studentima prve godine i kroz 8 radionica tokom ova dva dana učesnici su bili u prilici da steknu veštine koje će im pomoći da efikasnije završe studije i započnu svoju karijeru. Takođe, kao i prethodnih godina, deo Career Days-a je bio i sajam koji se održao u hotelu Crowne Plaza 15. i 16. marta. Ono što je obeležilo ovaj Career Days jeste to da je prvi put uveden Speed Dating, tj. petominutni intervjui delegata sa kompanijama učesnicama što se pokazalo kao veliki uspeh, i ta tradicija će se nastaviti i ove godine. Project Manager 22. Career Days-a bila je Milica Lazović koja je zajedno sa svojim timom postavila nove standarde uspeha i pomogla mladima da uspešno započnu svoju karijeru.

Career Days 2015

Tradicionalni sajam edukacija, praksi i zapošljavanja održan je 10. i 11. marta u beogradskom hotelu “Crowne Plaza”. Tokom trajanja sajma mladi i perspektivni ljudi imali su priliku da se, u neformalnom okruženju, upoznaju sa načinom poslovanja, vizijom i uslovima rada u 17 uspešnih kompanija. Veliku zainteresovanost studenata i njihovu spremnost da aktivno učestvuju u kreiranju svoje karijere potvrđuje 3000 ostavljenij CV u elektronskoj bazi podataka koja stoji na raspolaganju kompanijama. Pored sajamskog dela, “Career days” je uključivao i Career Workshops, specijalizovane radionice za studente treće i četvrte godine kod kojih je akcenat bio na usvajanju praktičnih veština koje su neophodne za profesionalni razvoj. Inovacija ovogodišnjeg sajma bio je “Global talent” program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu, koji omogućava studentima da radom u drugačijem kulturnom okruženju usvoje inovativne metode i preuzmu inicijativu za svoje ideje. Organizacioni tim “Career Days” predvođen Marijom Birmančević još jednom je pokazao istrajnost u nameri da omogući mladima da prihvataju različite izazove i spremno grade svoju karijeru.

Career Days 2014

Sastojao se iz tri dela- Career Perspective, Career Insight I Career Launch. Sa ciljem da studentima i mladim ljudima pruži edukaciju i doprinese njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, u okviru projekta održan je “Career Perspective” u trajanju od četiri dana, u prostorijama Opštine Vračar i Opštine Savski Venac. Ovaj deo projekta usmeren je na studente druge, treće i četvrte godine fakulteta. Obuhvata edukacije i radionice na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcije, ali i razvoja brojnih veština koje su mladima neophodne u budućoj karijeri. Budući da omogućava sticanje mnogih znanja i veština potrebnih za dalji intelektualni i praktični razvoj, Career Perspective je jako koristan i motivišuć za svakog ko će uskoro stupiti na tržište rada.

Career Days 2013

Career Insight, održan 20. marta je događaj koji pruža mogućnosti svim zainteresovanima da upoznaju kompanije, mogućnosti zaposlenja i osnovne procese kojima se kompanije bave. Career Launch koji predstavlja selekcioni deo projekta i Career Perspective, edukativnog karaktera, su su se održavali paralelno u periodu od 1. do 5. aprila 2013. godine. Projekat se tada sastojao iz tri dela kao i sada. Career Insight održao se na Ekonomskom fakultetu, Career Perspective u opstini Vračar i Palilula i Career Launch u hotelu Holiday Inn. U suštini bio je veoma sličan kao prošlogodišnji, koncept je isti, samo sto je bilo oko 20 firmi. CV-jeva je bilo oko 1200. Posećenost je bila veoma velika, što je još jednu godinu zaredom pokazalo i potvrdilo značaj ovog projekta. Ove godine na čelu organizacionog tima bila je Zorana Petrović, student Ekonomskog fakulteta.