Mol


Kvalitet o kom se priča

Prva MOL servisna stanica otvorena je u Srbiji 2005. godine. Naša mreža se modernizovala i širila tako da se danas servisne stanice MOL Serbia nalaze u svim većim gradovima duž najznačajnijih saobraćajnica. Od 2008. godine, naše servisne stanice su usklađene sa najnovijim međunarodnim standardima dizajna MOL Group. Novi vizuelni elementi su dinamični i prijateljski orijentisani, prenoseći ideju o trajnosti brenda i inovacijama. Dizajn se zasniva na zelenoj boji i okruglim oblicima, naročito kada su u pitanju totemi i točiona mesta. Izvršene su promene i unutar servisnih stanica, prodavnice su modernizovane a proizvodi izloženi tako da kupcima pomažu u donošenju odluka pri kupovini. Inovacije su se proširile čak i na sistem rasvete koji je zasnovan na savremenoj tehnologiji.

MOL usluga – poverenje i profesionalnost

U MOL prodavnicama vozačima se nudi efikasan odgovor na potrebe koje obično javljaju tokom dugih drumskih putovanja. Naše servisne stanice nude širok asortiman proizvoda za negu vozila: motorno ulje, tečnost za brisače i antifriz, automobilsku opremu i rešenja za motore. U određenim prodavnicama, kupci mogu da obezbede i mađarsku putarinu – vinjete (HU vinjete I HU-GO E-Toll), što našu ponudu čini jedinstvenom u Srbiji. Takođe, vozačima su na usluzi i jet wash perionice, dostupne na 10 naših servisnih stanica. Pre odlaska, u prodavnici mogu kupiti i različite proizvode ili poklone: osvežavajuća pića i hranu, kvalitetne konditorske proizvode, grickalice ili igračke.

Innovacije i efikasnost

Izgradnju uspešnih partnerstava na koja smo ponosni, zasnovali smo na stručnosti veleprodajnog tima MOL Serbia, koji je u stalnoj interakciji sa klijentima. Samo nakon godinu dana od uvođenja prve kartice za gorivo, osnovali smo specijalizovano odeljenje koje se bavi B2B prodajom (prodajom između kompanija), na osnovu trajnog programa usluga za klijente.

MOL Group je multinacionalna integrisana kompanija koja posluje u više od 40 zemalja i ima preko 28.000 zaposlenih širom sveta. Grupa takođe kontroliše 4 rafinerije i 2 petrohemijska postrojenja u Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj. Kompanija poseduje i mrežu od preko 1.700 servisnih stanica u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Istorija MOL Group počinje 1883. godine, nekoliko godina nakon otvaranja prve rafinerije za naftu na svetu, u Bakuu, a prerasta u uspešnu priču tokom transformacije lokalne kompanije u kompaniju sa internacionalnim prisustvom. Istraživanje i proizvodnja, delatnosti koje obezbeđuju stabilnost kompanije koja posluje na polju nafte i gasa, čak su i važniji s obzirom na činjenicu da MOL ima dve strateške prednosti: geografski položaj i 70 godina ekspertize na ovom polju. Stopa našeg uspeha u istraživanjima je oko 70%, dok se proizvodnja odvija u 7 zemalja. I dok naši kopneni resursi u Mađarskoj i Hrvatskoj dostižu svoj maksimalni potencijal za istraživanje, područja u Kurdistanu, Iraku i Rusiji su glavni potporni stubovi za održavanje budućih istraživačkih i proizvodnih delatnosti MOL Group.

Nedavno se referentnoj mapi kompanije, u vezi sa istraživanjem i proizvodnjom, priključila i Rumunija. Grupa je potpisala ugovore o koncesiji sa Nacionalnom agencijom za mineralne resurse.