Societe Generale

U svetu koji se menja, naši klijenti žele banku koja je odgovoran, pouzdan i siguran partner. Kao tim, zadovoljavamo potrebe klijenata dobro osmišljenim pristupom baziranog na našoj stručnosti u svakom segmentu poslovanja. Nastojimo da stalno poboljšavamo iskustva naših klijenata kroz timski rad, prilagođavanje naših rešenja njihovim potrebama. Naša posvećenost proizilazi iz kontinuiranog zadovoljstva klijenata i ponosa zbog pripadnosti našoj profesiji i Societe Generale grupi. Zajedno i svakodnevno, nastojimo da učinimo nešto drugačije što doprinosi poslovnom uspehu naših klijenata i nas samih.

Sosijete ženeral banka Srbija (Société Générale Banka Srbija) je banka u 100% vlasništvu francuske Sosijete ženeral grupe.

Sosijete ženeral je otvorila kancelariju-predstavništvo 1977. godine u Beogradu. 1991. godine osniva se Sosijete ženeral jugoslovenska banka, kao prva banka sa mešovitim kapitalom u bivšoj Jugoslaviji. Banka je osnovana zajedničkim kapitalom Sosijete ženeral banke iz Pariza (75%), Beogradske banke (20%) i Francusko-jugoslovenske banke (5%).

Prvobitno, banka je osnovana kao ogranak SG Corporate & Investment Banking i poslovala je samo sa pravnim licima, odnosno korporativnim klijentima.

Tokom 2001. godine, banka širi svoje poslovanje i na rad sa stanovništvom, i tako postaje univerzalna banka. Danas ima mrežu od skoro 100 ekspozitura širom Srbije i jedna je od vodećih banaka u Srbiji.

U vremenu u kojem najsavremenije prakse zastarevaju čim postanu mainstream, važno je prepoznati kratkoročne trendove od dugoročnih pravaca razvoja koji obezbeđuju i rast na tržištu. Mi smo banka koja shvata da je potrebno ne samo da odgovorimo na nove zahteve klijenata, nego i da predvidimo buduća kretanja i budemo što inovativniji.

Naš imperativ je da korisnicima izađemo u susret tamo gde njima odgovara – u jednoj od naše 94 ekspoziture širom Srbije, na našoj savremenoj e-banking platformi, ili putem mobilne aplikacije.
Za 40 godina poslovanja u Srbiji, od tradicionalnog bankarstva, prošli smo put do unapređenja pozicije na tržištu u jednu od vodećih banaka koja se sve više okreće razvijanju kulture inovacija.

Sa punom posvećenošću svih 1.328 zaposlenih Societe Generale banke, pružamo kvalitetnu uslugu i raznovrsnu ponudu proizvoda našim klijentima, fizičkim i pravnim licima – velikim privatnim i državnim preduzećima, domaćim i multinacionalnim kompanijama, finansijskim institucijama, kao i sektoru malih i srednjih preduzeća, mikrobiznisu i preduzetnicima.

•Prva smo strana banka na domaćem tržištu čije je predstavništvo otvoreno 1977. godine
•Prve ekspoziture za rad sa stanovništvom otvorene su 2001. godine
•godine preuzeli smo deo portfelja klijenata KBC banke, što je prva finansijska transakcija tog tipa na srpskom tržištu
•Prvu onlajn ekspozituru u Srbiji lansirali smo 2015. godine
•Prvi Fintech Hackathon u Srbiji organizovali smo sa partnerima 2016. godine

Konstantno smo u potrazi za inovativnim načinima da, uz drugačiji pristup potrebama naših klijenata, razvijamo proizvode i usluge koji će olakšati svakodnevne bankarske aktivnosti – napravili smo aranžman sa kompanijom Vip Mobile, uspostavili strateško partnerstvo sa Centrom za tehnološko preduzetništvo (ICT Hub), a naši zaposleni i sami dobijaju šansu da predstave svoje ideje za tehnološke inovacije.