Učesnici sajma – P&G i OMEGA

Career Days

Sve nam je bliži sajam i dan kada ćete imati priliku da upoznate dobre i jake kompanije koje posluju u Srbiji, kao i da dobijete praksu ili posao u jednoj od njih. Zato polako počinjemo sa predstavljanjem kompanija koje će učestovati na sajmu 19. oktobra. Ovo su neke od najbitnijih informacija kako biste imali uvid čime se one bave i šta vas očekuje!

P&G – Procter & Gamble

P&G

Kompanija P&G predstavlja realnu snagu današnjice na svetskom tržištu. Njeno poslovanje se rasprostrinje u preko 180 zemalja sveta. P&G se bavi proizvodnjom proizvoda za lepotu i negu, kao i proizvoda za održavanje domaćinstava. Neki od njihovih najpoznatijih brendova koji su pretežno zastupljeni na Balkanu su:

Pampers, Ariel, Gillete, Always, Head&Shoulders, kao i mnogi drugi.

Misija i vizija ove kompanije je pravilno definisana i to je glavni razlog zbog koga ova kompanija opstaje i dominira godinama unazad.

Glavne prednosti kompanije čine:

1.Razumevanje potrošača

Veoma detaljno istražuju tržište i osluškuju šta je to što je potrošačima potrebno i to im i nude

2.Inovacije

Stalno su u trendu i prate aktuelne tokove, izbacuju nove brendove, inovacije i rade na stalnom usavršavanju postojećih proizvoda

3.Stvaranje brendova

Stvaraju 90% prodaje i profita ove kompanije

4.Plasiranje na tržište

Imenovan mnogo puta za omiljenog dobavljača i lidera u ovoj industriji

5.Ekonomika poslovanja

Objedinjava elemente iz svih oblasti i nastupa kao jedna i jedinstvena kompanija na svim tržištima

P&G je dobio pregršt nagrada tokom svog poslovanja. Pored kvaliteta proizvoda, ovu kompaniju izdvajaju još par stvari:

1.Ekološka održivost

Upotrebljavaju obnovljive izvore energie i reciklirabilne materijale, rade na očuvanju prirodnih resursa i zalažu se za 0% otpada na deponijama. Na ekološkoj svesti retko koja kompanija danas radi, tako da je ovo izdvaja i predstavlja primer svesnog i odgovornog  svetskog lidera

2.Društvena odgovornost

Postoje programi za pomoć deci širom sveta koje su pokrenuli. Neki od njih su:

*Live, Learn and Thrive – pomažu deci da imaju zdrav početak, pristup obrazovanju i razvijaju životne veštine

*Children’s Safe Drinking Water – bezbedna pijaća voda za decu

*Pampers1 Pack= 1 Vaccine – 1 pakovanje=1 vakcina

Što se tiče zapošljavanja, kompanija ohrabruje raznovrsnost i ne pravi razlike između polova, rasa, godišta, kulturnog nasleđa ili nekih ličnih osobina. Nude dinamično i fleksibilno iskustvo i prostor za usavršavanje i napredovanje i lični rast zaposlenih, kao i mnoge benefite. Target su im mladi lideri koji su voljni da uče i da se uhvate u koštac sa svakodnevnim izazovima koji im predstoje. Da li si ti jedan od njih?

OMEGA

OMEGA

Omega je preduzeće koje se bavi organizovanjem obuka (HR-ljudski resursi, IT), pravi softvere, sprovodi projekte iz različitih oblasti (obrazovanje, zapošljavanje, razvoj malih i srednjih preduzeća)

Kompanija se prvenstveno bavi obukama pravnih lica. Pomaže im pri izboru teme obuke, izboru učesnika, dobijanja saglasnosti i odobrenja, slobodnih termina, zatim izbor između internog ili eksternog predavača, organizovanje prevoza, smeštaja, boravka, povratak itd.

Neke od obuka koje nude su:

*Motivisanje zaposlenih

*Trening trenera

*Napredne tehnike regrutacije i selekcije

*Razvijanje poslovnih ideja

*MS Office

*Java

*C++

*Linux

*Photoshop itd.

Neke od poznatih kompanija koje koriste obuke Omega preduzeća su:

Idea, Telekom Srbija, Republička poreska uprava, Erste banka…

Što se tiče izgradnje softvera , takođe sarađuju sa velikim kompanijama kao što su:

Coca-Cola HBC Srbija, Idea, Dijamant, Sava centar, Univerzitetski centar za razvoj karijere, kao i naša organizacija- AIESEC.

Ako ste osoba koja voli IT, koja je spremna da uči i usavršava se i koja to znanje želi dalje da prenosi, onda je ovo prava kompanija za vas!