Yep inkubatorОД НЕЗАПОСЛЕНОГ ЛИЦА ДО ПОСЛОДАВЦА

ОД НЕЗАПОСЛЕНОГ ЛИЦА ДО ПОСЛОДАВЦА

Позитиван примјер добре праксе и пословања на простору општине Рогатица, којима је и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске дао одређени допринос јесу млади, образовни, амбицизни, компетентни људи, које желе да раде и не бјеже од идеје покретања властитог бизниса.

Један од таквих је Предраг Нешковић из Рогатице, дијете погинулог борца Војске Републике Српске, који након дугогодишњег искуства у занимању пекар, стеченог радом за друге послодавце, одлучује да предузме сљедећи корак и упусти се у предузетништво. Његова пословна идеја у потпуности је одговарала његовим знањима и компетенцијама, па је одлучио да је и реализује.

Приликом редовног јављања на евиденцију Бироа Рогатица, Предраг је упознат са мјерама активне политике запошљавања коју спроводи Завод за запошљавање РС , која имају за циљ усмјеравање што већег броја активних тражилаца запослења у обављање приватне дјелатности, путем Програма подршке запошљавању.

То је био разлог да убрза реализацију своје идеје, а средства, која су му одобрена била су рјешење за његове планове.

 У „Пекотеци” Нешковић свакодневно се производе разноврсна пецива, колачи и торте, по жељи купаца, а успјешно пословање резултирало је и запошљавање три нова радника. Ово је само још један од примјера успјешне сарадње између, до тада незапосленог лица са једне стране и Завода за запошљавање РС са друге.

извор:https://www.zzzrs.net/index.php/vijest/od_nezaposlenog_lica_do_poslodavca/

  ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img