Yep inkubatorУспјешна прича из Клуба за тражење посла Србац: Труд и упорност се...

Успјешна прича из Клуба за тражење посла Србац: Труд и упорност се исплати

Успјешна прича из Клуба за тражење посла Србац: Труд и упорност се исплати – ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске – Босна и Херцеговина

Клуб за тражење посла је активна мјера Завода за запошљавање, која помаже младима да се што боље припреме за тржиште рада и за разговор са будућим послодавцима. Ову активну мјеру позитивно је искористила Сузана Вукић из Српца, која је недуго након завршене обуке у Клубу пронашла своје прво запослење и то у струци.

“Клуб за тражење посла је једна веома добра радионица за младе. Много је корисна за све који хоће да пронађу посао и који желе да унаприједе и стекну још боље знање. Водитељица Клуба ме је позвала да дођем на обуку и ја сам то радо прихватила. Желим да нагласим да ме је Клуб доста мотивисао и помогао ми да нађем посао.

Током радионица смо доста тога научили, прије свега како написати добру биографију, мотивационо писмо, како наћи огласе за посао, али оно што је за мене било најзначајније јесте како доћи до послодавца и како се добро представити. Уз помоћ симулација разговора за посао и разних корисних савјета које смо добили током обуке, као нпр: како оставити добар први утисак, шта обући на разговор за посао, како одговорити на нека питања и како убиједити послодавца да смо баш најбољи радник за њега, лакше и брже сам се запослила. Својим радним мјестом сам презадовољна, радим посао који волим, завршила сам средњу школу и стекла звање кухара и циљ ми је да се и даље усавршавам у том послу. Иако нисам имала радног искуства, послушала сам савјет који сам добила у Клубу и својом сигурношћу и самопоуздањем убиједила сам послодавца да треба да ми пружи шансу.

Препоручила бих младим људима да се придруже Клубу јер све што науче на радионицама сигурно ће им бити од велике користи приликом тражења посла. Ја сам доказ да се уз упорност, труд и залагање може успјети”, казала је млада Сузана Вукић.

Извор:https://www.zzzrs.net/index.php/

')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img