Career Days 2018

CAREER DAYS 2018.

AIESEC je internacionalna studentska organizacija koja okuplja mlade ljude širom sveta i omogućuje im da razviju svoj liderski potencijal kroz volontersko i stručno iskustvo u inostranstvu, kao i kroz učešće na različitim događajima koje organizujemo u celoj Srbiji.

Career Days je nastao kad su mladi uvideli problem nezaposlenosti i manjka šanse da se zaposle odmah nakon završenog fakulteta i rešili da preuzmu stvari u svoje ruke. Career Days je najveći sajam edukacije, praksi i poslova koji ima uspešnu tradiciju dugu 25 godina. Cilj ovog projekta jeste da omogući povezivanje mladih i obrazovanih ljudi sa uspešnim kompanijama. Stvaranjem ovakve mreže komunikacije, kompanije mogu da zaposle mlade prema kriterijumima koje su unapred definisale dok veliki broj kvalitetnih kandidata dobija priliku za praksu ili otpočinjanje karijere.

Prvi deo Career Days-a je održan 18.maja u Savremenoj gimnaziji i sastojao se od radionica poput ‘CV i motivaciono pismo’, ’Testiranje u procesu selekcije’, ’Simulacije intervjua za posao’ kojima smo želeli da pomognemo mladim ljudima da prevaziđu poteškoće kad je u pitanju zapošljavanje.
Drugi deo Career Days-a će se održati 19. oktobra u Tržnom centru Zira. Delegati ce imati priliku da se susretnu sa velikim brojem kompanija i da se upoznaju sa njihovom misijom i vizijom, kao i da saznaju potrebne informacije o praksi i zaposlenju koje kompanije nude.

U sklopu sajma je Speed Dating – intervjui za posao ili praksu. Delegati će imati priliku da se malo bolje upoznaju sa time šta poslodavci konkretno traže i kako se treba postaviti u svetu biznisa, s tim da savršen nastavak predstavljaju kratki razgovori sa zaposlenima u kompanijama. Time delegati predstavljaju sebe u najboljem svetlu i otvaraju brojne prilike u poslovnom svetu!

Imaš priliku već sad da ostaviš CV u našoj bazi koji će kompanijama biti dostupan u naredne 3 godine. CV mogu da ostave sve osobe mlađe od 30 godina koje su zainteresovane za praksu Ili posao.
Ako ti je potrebna pomoć oko pisanja CV-a, prati našu instagram i facebook stranicu jer ćemo te tamo obavestiti kad izlazi drugi blog čija je tema ‘Kako napisati CV i primeri dobrog i lošeg CV’ gde ćeš moći da saznaš kako da se izdvojiš i šta je to što treba da istakneš.

Najbolje vreme za nove početke je sada. Lansiraj svoju karijeru.