Yep inkubatorYEP прича о успјеху: Дијана и Александар посао добили након обуке у...

YEP прича о успјеху: Дијана и Александар посао добили након обуке у производњи

Дијана Петковић и Александар Нестеровић су учесници Kлуба за тражење посла Теслић из децембарске групе (2016), а у марту 2017. су склопили радни однос. 

 Дијана је завршила гимназију док је Александар електричар. На савјет водитеља Kлуба, а пратећи концепт Клуба, одлучили су да њихово прво запослење не мора бити нужно у струци, тако да су се пријавили на неколико огласа, те су тако своје прво запослење пронашли у фирми „Дивос“ из Теслића. Клуб за тражење посла је мјесто у којем млади попут Дијане и Александра, могу добити стручну подршку и савјет како би што прије пронашли запослење, а својим успјехом подстакли остале учеснике Клуба да учине корак даље. 

„Дивос“ је примјер успјешне фирме која је за кратко вријеме с правом добила епитет пожељног послодавца. Пракса овог послодавца је да потенцијалним радницима пружи шансу да се докажу, те су тако Дијана и Александар прошли обуку за руковање машинама које се користе у текстилној индустрији.

dddddd

Након успјешно завршене обуке понуђен им је уговор о раду, који су на обострано задовољство прихватили. Према ријечима једног од власника „Дивоса“ Будимира Смиљића, циљ им је да задрже раднике, науче их одређеним вјештинама и пословима, те да на тај начин имају квалитетну и стручну радну снагу за будући период.

Дијана и Александар су задовољни јер су недуго након школовања пронашли запослење, свјесни ситуације на тржишту рада и ограничене понуде слободних радних мјеста одмах ушли на тржиште рада, како би стицали радно искуство, и самим тим осигурали боље шансе за даље напредовање. 

Преузето:https://www.zzzrs.net/index.php/vijest/klub_za_trazenje_posla_teslic_dvoje_zaposlenih_korisnika/  ')}

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP