back to top
LifestyleČišćenje Lica

Čišćenje Lica

Čišćenje lica neophodno? Koža lica je dio tijela koji je konstantno izložen klimatskim promjenama i spoljašnjim faktorima. Kako se smjenjuje koje godišnje doba tako možemo da vidimo promjene i na našem licu.

Mogu biti minimalne promjene kao što je osjećaj zategnutosti ili pojava mitisera, ali mogu da nastanu i akne, te da dolazi do stvaranja ragada na koži lica, ispucalosti, preplanulosti i slično.

Ovo su razlozi zašto i žene i muškarci trebaju da njeguju kožu lica. Pored rutine umivanja ujutro i pred spavanje, potrebno je da se koža hidrira nekim losionom ili kremom koja odgovara našem tipu kože.

Moramo znati da samo pranje lica vodom dovodi do isušivanja naše kože i da voda sama ne može skinuti sve nečistoće. Potrebno je da koristimo neki gel za lice ili sapun koji ćemo dobro utrljati u vlažnu kožu, te nakon toga isprati temeljito toplom vodom.

Nakon laganog sušenja lica, nanijeti na lice hidratantu kremu ili losion za lice. Neizostavan dio zdravlja našeg lica trebaju da budu i tretmani koje će nam stručni tim odraditi na licu i osvježiti naš izgled, ali i spriječiti nastanak akni, bora i usporiti starenje našeg lica.

U zimskom periodu, kada je zrak hladan i pun smoga, a naročito sada kada se konstantno nose zaštitne maske, koža je sve više isušena i iziritirana, neophodno je da odemo na neki od tretmana lica i očuvamo zdravlje našeg lica.

MEHANIČKO ČIŠĆENJE LICA

Prvi tretman koji je neophodno uraditi posebno kod osoba čije lice ima dosta mitisera i upaljenih akni jeste mehaničko čišćenje lica. Potrebno je prvo dobro napariti lice, otvoriti pore i omekšati kožu.

Nakon toga lagano se pristupa čišćenju upaljenih akni i mitisera. Potrebno je da su kod terapeuta ruke čiste i da koristi zaštitu na prstima kojima će da čisti lice ili da ima rukavice, da ne unese dodatnu prljavštinu pod kožu.

Na upaljenim aknama ili na mjestima na licu gdje mitiseri ne mogu sami da izađu neophodno je tankom iglicom probiti površinski sloj i očistiti cjelokupnu aknu ili mitiser. Iglice su toliko tanke da nakon tretmana neće ostati ožiljci na licu od korištenja igala.

Ponekad zbog prejakog tiskanja na koži može da ostane crvenilo ili čak malene krastice, ali većinom oporavak traje do jedan dan. Izuzev ako je bilo puno upaljenih akni, onda oporavak može da traje i duže od jednog dana.

Zarastanje bi trebalo da bude bez ožiljaka izuzev ako nije bilo puno upalnih procesa i sam upalni proces može da zaraste sa ožiljkom, te u slučaju nestručnog osoblja i korištenja prevelike sile mogu da nastanu ožiljci.

Zbog toga je potrebno na vrijeme posjetiti dermatologa i stručnog kozmetičara da bi se spriječilo stvaranje ožiljaka na koži lica. Ovaj tretman treba da se ponvi otprilike mjesečno, ali sve zavisi od vrste i stanja kože lica.

ciscenje lica
Čišćenje lica

DERMA PEEL PRO – višestruki piling

Derma peel pro predstavlja piling koji u svojoj proceduri sadrži kombinaciju pet različitih piling tehnika:

  • abrazija dijamantnim granulama – mehanički;
  • mikrodermoabrazija – ultrazvučna;
  • tretman sa voćnim kiselinama – hemijski;
  • tretman sa enzimima i
  • biološku inhibiciju – piling.

Ovakvo čišćenje lica sa ovih 5 tehnika stavlja Derma Peel pro u sami vrh kozmetičkih dostignuća. Kombinacijom ovih 5 tehnika čisti se svih pet slojeva epidermisa, uklanjaju se ostaci izumrle kože i čiste se pore. Dolazi do regeneracije kože tako što se pospješi ćelijska obnova kože.

Rezultat je vidljiv odmah nakon samo tretmana, koža je čista i sjajna. Tretam je posebno namijenjen za osobe koje imaju masnu kožu sklonu aknama, te sa ožiljcima od akni, hiperpigmentaciju ili jednostavno za osvježenje kože. Preporuke su da se rade 3 – 6 tretmana u seriji.

MIKROABRAZIJA KISEONIKOM

Mikroabrazija predstavlja mehaničko čišćenje lica uz korištenje vode najbolje fiziološke otopine koja se brzinom od 200 km/h pomiješa sa kiseonikom.

Ovom bezbolnom i neagresivnom metodom čišćenja lica dubinski čistimo pore na licu, uklanjaju se mitiseri, skidaju se mrtve stanice sa kože, smanjuju se sitni ožiljci. Ovim tretmanom možemo tretirati svaku vrstu kože bez obzira na godine. Promjene na koži se vide odmah, jer se ovim metodom lice čisti dubinski. Tretman se treba raditi svaka dva mjeseca.

Tretam započinje sa skidanjem šminke ili svih nečistoća koji se nalaze na koži. Nakon toga nježnim mlazom vode prelazimo preko lica, nakon čega se dodaje kiseonik, pa imamo osjećaj laganog povjetarca. Nakon što se završi tretman sa kiseonikom, lice se stavlja maska ili serum koji je ogovarajući za tip kože koji tretiramo.

Pored mikroabrazije kiseonikom, postoji još tretmana sa kiseonikom, a moramo znati da za rast svih stanica neophodan nam je kiseonik, pa tako i za sjaj i ljepotu kože lica. Poseban neinvazivni tretman jeste POWER OXYGEN ili OXYGEN TRETMAN LICA.

Tretman predstavlja kombinaciju masaže sa protivupalnim sastojcima, uz korištenje posebnih maski nakon tretmana. Koža koja je pod stresom i iziritirana (crvena) može da nađe spas u ovom neinvazivnom tretmanu. Ovim tretmanom koža se dubnski čisti, dovodi se kisik do stanica kože i dolazi do njihove regeneracije, pomaže sintezu kolagena, te liječi i podmlađuje kožu.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP