Biznis savjetiKako unovčiti znanje na Internetu - 5 savjeta

Kako unovčiti znanje na Internetu – 5 savjeta

Čak i ako polazimo od činjenice da je bogaćenje putem Interneta šarena laž, ipak moramo priznati da je moguće zaraditi putem stranih web stranica.

Ukoliko ste zainteresovani da naučite kako unovčiti znanje na internetu, znajte da je za početak potrebno dobro znanje engleskog jezika, PayPal-a, MoneyBookers-a ili Payza računa i internet veze.

Koraci i načini zarade na internetu

Prvo zaboravite na PPC programe. Čak i kada su legitimni i postoje dokazi da su platili članove, ne preporučuje se gubljenje vremena na klikanje na oglase. Zarada je ponižavajuća uprkos činjenici da je to lak posao. 

Ako razmišljate o zarađivanju novca pisanjem članaka na engleskom, trebali biste znati da postoje dvije ili tri varijante u opticaju. Kompanije poput Interact Media, Constant Content ili Text Broker relativno brzo plaćaju 2-5 USD po članku. 

Da biste bili prihvaćeni, morate priložiti kratku biografiju i članak kao uzorak. Nakon toga možete pronaći posao na njihovoj web stranici. Kada prihvatite zadatak, to je gotovo izvjesna zarada, ali klijent ima pravo odbiti.

Velika je zainteresovanost – niste sami

Web lokacije poput oDesk ili eLance imaju ogromnu bazu podataka o poslovima i slobodnim piscima iz cijelog svijeta, pa stoga nije lako dobiti posao. Posla ima za prevođenje, za lektore, za unos podataka i za webmastere. Kada se prijavljujete na zadatak, znajte da se prijavilo stotinu drugih kolega.

kako unovčiti znanje na internetu
Internet zarada je danas zastupljena svima

Pisanje za Trionida i Bukise

Pisanje za web lokacije poput Trionda i Bukise na prvi pogled izgleda kao “nemoguća misija” jer vam treba najmanje 1000 jedinstvenih posjeta da biste bili plaćeni. Postoje olakšavajuće okolnosti: 

  • kriteriji po kojima objavljuju članke su lakši i teme sami birate; 
  • 1000 posjeta ne odnosi se na pojedinačni članak, već na sve članke koje su objavili, pa se možete potruditi da na početku pošaljete 50 dobrih radova i lako će osvojiti po 20 posjetitelja – kasnije niste dužni nastaviti pisati jer ti isti članci neprestano zarađuju. 
  • Ukoliko imate Google Adsense račun, vaši će članci dodatno zaraditi na njihovim oglasima.

Promovisanje i komentarisanje – legitimni internet poslovi

I na kraju, ako ne znate pisati, ali znate kako pohvaliti proizvod ili posjetiti web stranicu, dobar način za zaradu je objavljivanjem povezanog linka za proizvode kompanije Amazon Associates ili objavljivanjem Google Adsense ili Chitika oglasa. Od njih ćete dobiti mjesečni procenat zarade od danih proizvoda. Epinions nudi priliku da zaradite novcem komentarišući proizvode, što je kraće od pisanja članaka. Trebali biste dobiti postotak njihove zarade.

Ukoliko pak jezik ne znate dobro i brzo kucate, isprobajte svoje vještine na web mjestu Pro Typers. Potrebno je samo dešifrovati, tačno i brzo otkucati njihove simbole captcha sa slike.

kako unovčiti znanje na internetu ?
Isprobajte svoje vještine na web mjestu Pro Typers

Korisni savjeti

Ove informacije mogu vam pomoći da dodatno zaradite ili prebrodite krizu. Sretno u poslu, neka vaš ured od sada bude u vašem domu.

  • Ne očekujte puno, ali ako se kompanija pokaže ispravnom, poštujte njena pravila i marljivo radite.
  • Svaki početak je težak.
  • Ako vas kompanije jednom prijavom odbiju, saznajte zašto je to bilo, a zatim pokušajte ponovo kasnije.
  • Nijedna od navedenih kompanija ne traži novac kao članarinu. Ako se od vas zatraži da to učinite putem interneta, to je zloupotreba.
  • Što se tiče članaka koji zahtijevaju masovnu posjetu, još nije poznato zašto neki uprkos tome ne zarađuju.
  • Ako svoje tekstove predstavljate javnosti, budite spremni da svi komentari čitatelja neće biti pozitivni.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP