Online zaradaKoliko Se Može Zaraditi Od Bloga ?

Koliko Se Može Zaraditi Od Bloga ?

Jedno od najčeščih pitanja je da li se može živjeti od bloga i koliko se može zaraditi?

Pisanje bloga za novac nije teoretski koncept, ali je stvarnost. Bilo ko ima neko osnovno znanje blogginga, SEO-a i opću ideju o tome kako Internet funkcioniše, može pokrenuti blogging posao i zaraditi novac.

Neki od blogera koji zarađuju najviše novca zapravo imaju prilično malu publiku – oni samo dobro poznaju svoju publiku i povećali su zaradu po pregledu stranice i pretplatniku e-maila.

Većina profesionalnih blogera mjesečno mjeri zaradu po pregledu stranice i zaradu po pretplatniku e-pošte.

Veoma je važno imati popis e-mail adresa.

Vaša publika je ta koja će se vratiti i nastaviti čitati vaš sadržaj i s kojima ćete izgraditi dovoljno povjerenja, pa će oni od vas kupovati (bilo proizvode koje stvarate ili promovirate) ili kliknuti na pridružene linkove za proizvode koje preporučite.

Iako na svom blogu definitivno možete zaraditi novac prikazivanjem prikaznih i pridruženih oglasa, vaša najveća prilika za zaradu bit će na vašem popisu e-adresa. Ako imate popis od 10 000 pretplatnika, možete mjesečno s tog popisa zaraditi do 50 000 USD.

Imajte na umu da je to zaista ekstreman primjer i nije tipičan. Negdje u iznosu od 1 do 3 dolara mjesečno po pretplatniku e-pošte zapravo je realno. Važno je da počnite graditi svoj popis e-pošte čim pokrenete svoj blog.

koliko se može zaraditi od bloga ?
Blog izvrstan način online zarade

Google Adsense

Potencijalni prihod bloga: 0,1 do 0,5 dolara po prikazu stranice

Google Adsense omogućuje vam prikazivanje oglasa s Google prikazivačke mreže na vašoj web lokaciji.

 Čak i ako primate hiljadu posjetitelja mjesečno, možda zaradite 50 USD preko Google Adsa. Ali to je početak!

Oglašavanje s cijenom po kliku (CPC) oglasi su koji se mogu prikazati na vašoj web stranici i koji će vam biti plaćeni svaki put kad ih neko klikne.

Ako vaš blog donosi veliku razinu prometa, prikazivanje Google oglasa može biti brz i jednostavan način za stalni prihod.

Također, ako vaš blog dobro drži vaše korisnike na stranicama, ove vrste oglasa mogu dobro funkcionisati za postizanje visokih konverzija, posebno s oglasima nakon objavljivanja.

Velika prednost korištenja Google Adsensea je u tome što je za postavljanje potrebno nekoliko minuta i zapravo vam nije potrebno nikakvo znanje o kodiranju da biste ga implementirali u svoj blog.

CPM oglasi

Slično CPC oglašavanju, oglasi s cijenom po milji (CPM) mogu donijeti stalni prihod od vašeg bloga ako imate veliku razinu prometa na blogu. Postavljanje ih je vrlo jednostavno, a za to vam stvarno nije potrebno nikakvo znanje kodiranja – sve što morate učiniti je stvoriti račun za oglašavanje i dodati kod na svoje web mjesto.

Tipično preko CPM-a  neki oglasi isplaćuju se oko 0,10 USD za hiljadu pojavljivanja, pa će vam trebati mnogo prometa da biste imali pristojnu zaradu.

 Oglašavanje / Izdavačke mreže

Potencijalni mjesečni prihod na blogu: 20.000 USD +

Nakon što dosegnete najmanje 25 000 pregleda stranica mjesečno, možete (i trebali biste) napustiti Google Adsense i početi izravno raditi s oglašivačkom mrežom (one se nazivaju i mrežama izdavača), koja će izravno upravljati prikaznim oglasima na vašoj web lokaciji kako bi osigurala najviše zarađujete od svojih oglasa. Te mreže obično uzimaju između 20% -40% prihoda od prikaznih oglasa s vašeg web mjesta.

Čak i s ovom provizijom možete zaraditi puno više novca radeći s oglašivačkom / izdavačkom mrežom nego izravno s Googleom.

 Pridruženi oglasi

Affiliate marketing je legitiman i možete zaraditi mnogo postavljanjem povezanih oglasa na svoje web mjesto. Gotovo u bilo kojoj oblasti možete zaraditi novac preporučujući proizvode ili usluge i plaćajući svaki put kad se nekoo prijavi putem vaše veze.

To su pridruženi oglasi i odlična je vrsta zarade za blogere i za oglašivače, jer oglašivač dobiva potvrđenu prijavu, a vi, bloger, vjerojatno ćete dobiti više novca za potvrđenu prijavu od klika. Tamo gdje možete dobiti 1 do 3 dolara po kliku, uz pridružene provizije, ovisno o proizvodu koji promovirate, možete zaraditi između 5 i 500 američkih dolara (ili više!) Kada se neko prijavi putem vaše veze.

Pa kako zaraditi ovakav novac? Preporučujte samo proizvode ili usluge u koje vjerujete i  ili ih upotrebljavate. Jedan od najbržih načina da izgubite ostatak čitatelja jest preporučiti neželjeni proizvod samo zato što ćete biti plaćeni ako kliknu i prijave se.

Usredotočite se na pronalaženje partnerskih odnosa za proizvode u koje zaista vjerujete i  ili ih koristite. Nemaju sve tvrtke pridružene programe ili ih skrivaju za manju skupinu blogera.

Samo se obratite proizvođačima svojih omiljenih proizvoda ili usluga da biste vidjeli imaju li pridruženi program. Ako to učine, možda imaju minimalne zahtjeve za prometom, a ako jesu, samo zabilježite da ih kontaktirate kad vaš promet postane veći.

Sponzorisani sadržaj

Sponzorirani post je jedan od načina na koji možete zaraditi novac od oglašivača. S ovom vrstom aranžmana od vas će se možda zatražiti da objavite post koji nudi oglašivač ili će vas tražiti da napišete post koji spominje njih ili njihov proizvod.

Ovisno o vašim čitateljima možete očekivati da ćete dobiti između 50 i 500 američkih dolara za sponzorirsani članak.

Postoje neka složena pravila za blogere koji objavljuju sponzorirane postove i oni se mogu razlikovati ovisno o vašoj zemlji. Glavna stvar je osigurati da jasno izjasnite kad je post na blogu reklama.

Što veći vaš blog postane, to će više ljudi dosegnuti i ponuditi plaćanje da svoj sadržaj stave na vaš blog.

Ali morate biti oprezni. Google-u se praksa čestog sponorisanog sadržaja ne sviđa i ako misle da objavljujete puno plaćenog sadržaja, mogli bi staviti vaš blog na crnu listu.

Također želite biti oprezni oko toga koliko često objavljujete sponzorirani sadržaj jer takvi postovi mogu dosaditi ljudima. Stoga budite vrlo vrlo oprezni oko prihvatanja postova sponzorisanog sadržaja ili zatražite mnogo veću naknadu i napišite ih sami.

koliko se može zaraditi od bloga ?
Koliko Se Može Zaraditi Od Bloga ?

 Promocija na društvenim mrežama

Promocije uz plaćanje jedna su od mjesta gdje se rast velike društvene publike zaista može isplatiti.

Na primjer, neki blogeri s masovnim praćenjima na Instagramu zarađuju najmanje 5000 dolara mjesečno promovirajući proizvode u svojoj oblasti (posebno za modu i putovanja). Sigurno imaju blog, ali zarađuju više na društvenim mrežama prateći rast bloga.

Na tome zarađuju mnogi od najvećih, najprofitabilnijih blogera. Ovisno o temi i oblasti u kojoj pišete i kompanijama s kojima sarađujete.

 Možete mnogo zaraditi izvodeći oglase na Facebooku ili Googleu. Ovo je učinkovita i popularna strategija unovčavanja blogova koju koriste mnogi blogeri.

Uglavnom, način na koji to funkcioniše jest da kupujete Facebook promet na svom blogu za recimo 3 centa do 2 dolara po kliku, ali onda se određeni postotak tog prometa tada prijavi ili kupi putem jedne od vaših povezanih veza.

Tada upravljate koliko ćete potrošiti na klikove na oglase kako biste generirali prihod od pridruženih partnera. Iako ovo definitivno zahtijeva određena testiranja oglasa na Facebooku ili Googleu, s vremenom kada pronađete dobitnu kombinaciju (na primjer, za svaki $ 1 koji potrošite na oglase zaradite $ 5 od pridruženog prihoda), možete je brzo prilagoditi.

Ako želite naučiti nešto novo o tome šta je blog i kako zaraditi uz pomoć bloga posjetite portal miltonmedia.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP