Biznis vijestiPoziv kompanijama za učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore

Poziv kompanijama za učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore

Javni poziv za bh. kompanije za učešće u programu poslovne prakse za mlade

USAID projekt „Diaspora Invest“ i Biznis centar bh.dijaspore (DBC) raspisali su javni poziv za izražavanje interesa kompanija u Bosni i Hercegovini za učešće u programu organizacije poslovne prakse za članove bh. dijaspore – studente završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija, odnosno mlade ljude (do 30 godina) koji su završili dodiplomske ili postdiplomske studije te žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama u trajanju od jednog mjeseca posredstvom Biznis centra.


– Tim pozivom su obuhvaćena privredna društva (d.d. i d.o.o.) koja su registrovana na području BiH. Biznis centar bh. dijaspore će osigurati podršku u pokrivanju troškova praktikanata, te biti posrednik između praktikanta i kompanije u tom procesu. Također, organizovat ćemo pripremni trening program, te pomoći kompaniji da razradi model realizacije direktne poslovne prakse/stažiranja kroz 40 sati rada u četiri sedmice. Napominjemo da se od kompanija ne očekuje preuzimanje finansijskih obaveza niti bilo kakve aktivnosti koje se tiču rješavanja statusa praktikanta u Bosni i Hercegovini – poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Sve prijave, dostavljene u vidu pisma za iskazivanje interesa, neophodno je poslati na e-mail adresu: [email protected].

Za više informacija pogledajte VIDEO

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img