back to top
Biznis vijestiPoziv kompanijama za učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore

Poziv kompanijama za učešće u programu poslovne prakse za mlade iz dijaspore

Javni poziv za bh. kompanije za učešće u programu poslovne prakse za mlade

USAID projekt „Diaspora Invest“ i Biznis centar bh.dijaspore (DBC) raspisali su javni poziv za izražavanje interesa kompanija u Bosni i Hercegovini za učešće u programu organizacije poslovne prakse za članove bh. dijaspore – studente završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija, odnosno mlade ljude (do 30 godina) koji su završili dodiplomske ili postdiplomske studije te žele iskusiti poslovnu praksu/stažiranje u jednoj od kompanija u domovini, a koja odgovara njihovoj struci, usmjerenju, interesovanju i potrebama u trajanju od jednog mjeseca posredstvom Biznis centra.


– Tim pozivom su obuhvaćena privredna društva (d.d. i d.o.o.) koja su registrovana na području BiH. Biznis centar bh. dijaspore će osigurati podršku u pokrivanju troškova praktikanata, te biti posrednik između praktikanta i kompanije u tom procesu. Također, organizovat ćemo pripremni trening program, te pomoći kompaniji da razradi model realizacije direktne poslovne prakse/stažiranja kroz 40 sati rada u četiri sedmice. Napominjemo da se od kompanija ne očekuje preuzimanje finansijskih obaveza niti bilo kakve aktivnosti koje se tiču rješavanja statusa praktikanta u Bosni i Hercegovini – poručuju iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

Sve prijave, dostavljene u vidu pisma za iskazivanje interesa, neophodno je poslati na e-mail adresu: info@diasporainvest.ba.

Za više informacija pogledajte VIDEO

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP