back to top
LifestyleRenoviranje kupaonice

Renoviranje kupaonice

Spremni ste za početak novog projekta preuređenja kupaonice? Prvi put prolazite kroz obnovu doma?

Renoviranje kupaonice je uzbudljivo poglavlje vašeg života i ono kojem treba pristupiti na pravi način uz stručno vodstvo za koje su zaslužni vodoinstalateri. Svi želimo kupaonicu koja bi bila odraz našeg osobnog stila i koja istovremeno pruža udobnost koja nam je potrebna. Međutim, važno je i da ima odgovarajuće uređaje i sadržaje koji mogu pružiti funkciju i vrijednost. materijali koje odaberete za pod, zidove i radne površine imat će velik utjecaj na dizajnersku privlačnost i proračun vaše kupaonice.

Bez obzira je li vaša kupaonica velika ili mala, važno je odabrati materijale koji nadopunjuju vaš stil dizajna i druge značajke u prostoru. Srećom, pažljivim planiranjem, pronalaženjem pravih izvođača i odabirom pravog dizajna možete dobiti sve. Prije nego što uopće nazovete tvrtku za adaptaciju kupaonica, prvo trebate razgovarati sa svima koji će koristiti prostor. Pokušajte razgovarati o uređajima i završnim obradama koje biste trebali koristiti te o tome koliki je proračun spreman izdvojiti. Dok planirate proračun, važno je imati malo dodatka, jer nikad ne znate hoće li biti nekih neočekivanih problema koji će kasnije povećati troškove neočekivano.  

Provjerite internetske i izvanmrežne cijene prije donošenja konkretnog plana adaptacije i planiranja kompletnog budžeta. Zapamtite, konačni troškovi preuređenja kupaonice ovise o različitim čimbenicima kao što su veličina, raspored, opseg i drugi slični čimbenici. Jednom kada ga maknete s puta, spremni ste za početak preuređenja kupaonice!

Postavljanje keramičkih pločica

Za one koji nisu svjesni, ako zaista želite uštedjeti dobar novac na obnovi i rušenju, vrlo je bitno provjeriti vodovodne instalacije. U slučaju da vodoinstalater otkrije zastarjele cijevi ili neispravnost, postoji ogromna mogućnost da bi ovaj stručnjak predložio da, osim promjene mjesta, zamijenite stare cijevi i žice ugradnjom novih. Ovo je veoma bitno prije postavljanja novih pločica, kako ne biste morali sve razbijati u budućnosti. Vodointalater će vam dati stručnu i iskrenu procjenu, koju vi sami ne biste mogli uočiti.

Adaptacija kupaonice ponekad zahtijeva puno više posla nego što mislite, stoga je važno imati stručnu osobu u tom području i osiguranje da će funkcionalnost trajati godinama, što i očekujete. Kada pronađete pločice koje vam u potpunosti odgovaraju važno je da postavljanje prepustite stručnim rukama kako bi posao bio obavljen precizno i pedantno. Različiti su odabiri materijala od prirodnog kamenja, keramike i porculanskih pločica koji dobro funkcioniraju za podove kupaonica.

Postavljanje sanitarija

Nakon što su postavljenje pločice i pregledane vodoinstalacijske cijevi, potrebno je instalirati uređaje odnosno sanitarije. Zamjena slavine na umivaoniku ili glave tuša jednostavan je način za poboljšanje izgleda svake kupaonice na isplativ način. Ovisno o starosti i stanju trenutnog uređaja, možda ćete na kraju poboljšati i pritok vode. Potpuna zamjena kade smatrajte vašom posljednjom mogućom opcijom, barem sa stajališta uštede troškova.

Umjesto toga, pokušajte ponovo postaviti ili doraditi. Kada mijenjate zahod najbolje je pozvati vodoinstalatera, kako bi zamijenio stari zahod novim. Instalacija WC-a uključuje vrlo malo priključaka na vodenoj liniji. Najteži dio instalacije WC-a je fizičko pomicanje WC-a na njegovo mjesto, posao nije zahtjevan za stručnu osobu no za vas je sigurniji.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP