back to top
GeneralnoLED trake su kralj atmosfere u kući

LED trake su kralj atmosfere u kući

LED rasveta zbog svoje štedljivosti zamenila je klasične sijalice i sve se više koristi u opremanju doma

Njihova mala veličina i širina, te otpornost na razne udare, omogućuje nam da ih ugradimo kao odličan izvor indirektne i ambijentalne svetlosti.

Prilikom obnove u domovima i stanovima, te u modernim interijerima sve se više koriste LED trake. LED traka je fleksibilna traka sa LED diodama koju možete ugraditi na bilo kojem mestu te tako dodati snažnu rasvetu u svoj dom ili poslovnom prostoru u različitim bojama i jačini svetla.  

LED trake u našim domovima možemo koristiti na dva načina, ugradnjom kao funkcionalne rasvete, koja nam omogućuje obavljanje svakodnevnih poslova, te ugradnjom slabijih LED traka kao rasvetu za poboljšanje atmosfere u prostoru.

Prednosti LED traka

Prva prednost je, naravno, ušteda, jer troše osam puta manje struje od klasičnih sijalica. Energetski su učinkovitije jer LED sijalica se pri dužoj upotrebi nikad ne zagreje više od 60 °C. Takođe, tu je i životni vek, prežive više od 30.000 sati, odnosno od 3 do osam godina, dok klasične približno 3.000 sati. 

Cena LED trake

Sve je ovo dobro, ali znamo da se sve vrti oko cene. Kao što ste sigurno upoznati, na tržištu imamo veliki izbor i kvalitetne izvedbe LED traka.  Pri kupovini LED traka moramo obratiti pažnju pre svega na napon, snagu i boju svetla, ali svakako dobro je znati i dužinu, lumeni i razmak odnosno količinu ledova po metru. Zapamtite, LED sa gustim rasporedom imaju ravnomerniju svetlost. 

Širok izbor LED traka i rasvete možete naći na www.eurovik.rs ili elektro radnji vašeg povjerenja. Ali uporedite prethodno kvalitet i cene s Eurovikom, najčešće se isplati.

Ugradnja

LED trake ne možemo samo zalepiti na podlogu. Preporučljivo ih je ugraditi u profil od aluminijuma. Profil za LED omogućuje da se diode ne pregrrevaju i time im produžujemo dugovečnost trake, kako je označeno na samom proizvodu, te nam omogućavaju  da LED trake ugradimo praktično bilo gde.

Uobičajeno je da se LED trake pakuju u kolutima po 5m, ali LED traka se može rezati svakih nekoliko centimetara, uobičajeno je na svakih 5cm.  Tako sami možete dizajnirati svoju rasvetu bez brige o višku trake. LED trake režite tamo gde je označeno, a uobičajena oznaka su makaze. 

Takođe, LED trake su fleksibilne. To vam omogućuje da dodate svetlo na mesta za koja ste prethodno mislili da je nemoguće.  Na tržištu postoje i varijante 3D fleksibilne trake koje se koriste na mestima gde potrebno često savijanje.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP