back to top
Biznis savjetiNajbolje elektroničke bilježnice za laboratorije 2021 godine

Najbolje elektroničke bilježnice za laboratorije 2021 godine

Živimo u svijetu gdje je tehnologija sastavni život svakog pojedinca. U 2021. godini skoro sve je prešlo u digitalnu formu od plaćanja računa, vođenja sastanaka itd. Kada je riječ o laboratorijima ni njih nije zaobišla digitalzacija bilježnica i dokumenata.

Na potpuno siguran i brz način svi vaši saradnici i vi u laboratoriju možete preuzimati dokumente ili voditi evidenciju o sprovedenim istraživanjima, nalazima i analizama. Sve to možete ostvariti uz pomoć električne bilježnice koja je u posljednje vrijeme veoma popularna u  laboratorijima.

Šta je to elektronička bilježnica ?

Električna bilježnica je vaš najbolji prijatelj u poslovnoj organizaciji. ELN je poput prave bilježnice ali u digitalnom obliku. Ona vam omogućava da na jednom mjestu upisujete rezultate eksperimenata, istraživanja i da zapisujede druge važne podatke.

Električna bilježnica olakšava komunikaciju jer ova platforma nudi opciju dijeljenja podataka sa vašim kolegama. Tako ćete biti u toku sa svim najnovijim obavijestima i rezultatima koji su vam potrebni.

Papir i upisivanje ručno odlaze u prošlost. Jer kada je sve u elektronskom obliku onda brdo papira više neće biti svakodnevan prizor na vašem laboratorijskom stolu.

Najbolje elektroničke bilježnice za laboratorije 2021 posjeduju mogućnost pretraživanja po određenom pojmu. U samo par sekundi možete pronaći traženi dokument.

Bilježnica je poput desne ruke pogotovo u laboratoriju gdje je potrebna uvijek konstatna pažnja i zapisivanje.

Organizacija mnogima predstavlja problem i nije baš najdraža obaveza. No, kada je u elektronskoj formi onda je sve duplo lakše, pa čak i organizacija. Elektroničke bilježnice nude bolji uvid u sve vaše poslovne obaveze. Postoje opcije organiziranja u foldere kako bi lakše pratili određene analize.

Kada tragate za najboljom digitalnom bilježnicom obratite pozornost na pretvaranje dokumenata u PDF ili Word(docx.) format. Tako ćete moći sve datoteke poslati klijentima koji nemaju ovu platformu na e – mail.

najbolje elektroničke bilježnice za laboratorije 2021 godine
Najbolje elektroničke bilježnice za laboratorije 2021 godine

Sve što jedna elektronička bilježnica treba imati

Naveli smo ranije da je nepohdna mogućnost pretvaranja datoteka u PDF i Word formate. Osim toga, elektronička bilježnica treba biti jednostavna za upravljanje.

SciNote ELN nudi opciju povezivanja stavki s pokusima, mogućnost pravljenja popisa uzoraka, instrumenata i reagensa.  Još jedna sjajna opcija je Workflow uz pomoć koje možete pratiti sve obavljenje zadatke i vizualizirati vaše laboratorijske procese.

Timski rad je neizbježan u laboratoriju.  Zbog toga kako bi imali bolji uvid u projekat na kojem surađujete sa kolegama onda ćete zasigurno brži protok informacija stvoriti preko SciNote ELN.

 Na ovoj platformi možete pisati komentare, obavještavati kolege o svim novostima. Dodatna pogodnost je što svi korisnici imaju ograničena dopuštenja. Iako na elekroničkoj bilježnici možete dijeliti podatke sa drugim korisnicima, ograničena dopuštenja su sjajna za privatne projekte koje želite zaštitit ili druge informacije i rezultate.

Kako bi imali bolji pregled u sve dokumete jednostavno, brzo pretraživanje preko elektroničke bilježnice uštedjeti će vam vrijeme koje bi inače izgubili ručno tražeći među papirima.

Laboratorjski izvještaj zahtjeva urednost, tačnost i pouzdanost. Uz bilježnicu možete u toku eksperimenta zapisivati sve potrebne informacije. Tako štedite vrijeme ali i živce.

Elektronička bilježnica na dohvat ruke

Najbolja stvar od svega kada su u pitanju elektroničke bilježnice je da su dostupne i na laptopu, računaru, tabletu ili pametnom telefonu. Bilo kada i bilo gdje možete provjeriti najnovije obavijesti iz udobnosti vašeg doma.

Bilježnica u kojoj su spremljeni svi vaši dokumenti je dostupna preko bilo kojeg uređaja. S obzirom da je riječ o platformi na kojoj su spremljeni svi važni dokumenti i podaci osigurana je velika zaštita podataka.

Vrijeme je da uštedite sebi vrijeme i da organizirate vaš laboratorij na što bolji način. Iskoristite pozitivne stvari koje nosi digitalizacija i uz pomoć elektroničke bilježnice stvorite bolji uvid u rad laboratorija ali i bolju komunikaciju između kolega.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP