back to top
GeekKomad plastike koji menja novac

Komad plastike koji menja novac

Moderna vremena donose sa sobom inovativne stvarčice koje mogu biti korisne i praktične. Niko više ne želi da se bavi “živim kešom” kada je lakše sesti za svoj računar i preko interneta obaviti sve što vam padne na pamet, bilo da je to naručivanje robe iz inostranstva, plaćanje dažbina, a tu je naravno i online klađenje koje je sve popularnije među ljubiteljima ovog “zaraznog” sporta. 

“Svako vreme nosi svoje breme”, rekli bi naši starci i tek sada nakon toliko godina možemo shvatiti šta su time želeli da kažu. 

Setite se samo zadimljenih kafana gde su se otvarale prve kladionice, pa čak i skupljanja tričavih 10 dinara od mame, tate, bake i deke kako biste skupili novac za tiket, koji čak nećete ni biti u prilici da uplatite jer niste punoletni, pa ćete vrbovati nekog starkelju da to učini umesto vas. 

Hteli vi to ili ne, morate priznati da je ovo imalo neku vrstu draži, da ne pričamo o listama koje ste vrteli od početka do kraja barem 5 puta kako biste prošli celokupnu ponudu. Klađenje danas nikad nije bilo lakše. Platne kartice uzele su primat kada je u pitanju kockanje, a ukoliko ste se pitali kako se koriste platne kartice u kladionicama online, vreme je da to i saznate.

Platne kartice – Brz i jednostavan način za deponovanje sredstava na online kladionice

Ukoliko ste zaposleni i imate otvoren račun u banci, gotovo je sigurno da posedujete i neke platne kartice, bilo da su to Dinacard, Mastercard ili Visa. Neka od ovih kartica može da vam omogući uplatu sredstava na račun online kladionice. 

Ovaj vid klađenja može biti mač sa dve oštrice, jer lako možete izgubiti pojam o novcu dok klikćete iznova i iznova. Ana Mihajlovski, ćerka čuvenog voditelja Zvonka Mihajlovskog iznela je frapantan podatak kada je u pitanju kockanje u nasoj državi :”Srbija je prema podacima Svetske zdravstvene organizacije na drugom mestu u Evropi po broji kockarnica po glavi stanovnika. Zvanični podaci govore da je više od 300.000 ljudi navučeno na kocku i to najviše mladi starosti od 18 do 25 godina”

komad plastike koji menja novac

Uprkos ovoj statistici, broj igrača znatno raste, a upotreba platnih kartica je sve učestalija. U većini kladionica možete deponovati novac na online račun na licu mesta, ali postoji i one koje svoje poslovanje vrše isključivo putem interneta. Neke od njih su :

  • Superbet,
  • BetOle,
  • Efbet,
  • Bet365,
  • William Hill.

Za klađenje na nekoj od ovih platformi prvenstveno vam je potrebna registracija, a nakon toga na scenu stupaju platne kartice, kojima ćete završiti proces uplate.

Ukoliko ste totalni laik kada je upotreba kartica u pitanju, ukratko ćemo vam objasniti šta vam je potrebno da biste je iskoristili na ispravan način. Iako deluje komplikovano, sam proces uplate je jednostavan i završava se u roku od nepuna 2 minuta. Nakon što unesete vaše ime i prezime, sa prednje strane kartice nalazi se broj od 16 cifara koje je potrebno uneti, uz datum do kojeg važi, a na poleđini je CVC2 kod sačinjen od 3 cifre koji takođe morate upisati. 

komad plastike koji menja novac

Nakon ovog, dobićete poruku od banke na vaš mobilni telefon u kojoj će se nalaziti jedinstveni kod vidljiv samo vama i nakon unošenja istog, vaš online nalog biće uvećan za iznos koji ste odabrali prilikom deponovanja. Vreme uplate varira od kladionice do kladionice, ali ukoliko ispratite korake koje smo vam prezentovali, nećete imati većih problema prilikom uplate sredstava, osim ako vam bankovni račun nije prazan. 

Šalu na stranu, ne postoji brži način uplate od ovog. Možda ste skeptični i uplašeni zbog podataka koje ostavljate, ali postoji biometrijska zaštita koju možete podesiti i dok ne ostavite otisak prsta na vašem telefonu nećete zadužiti vašu karticu. Kada je u pitanju isplata sredstava na vaše platne kartice, potrebno je izvršiti rezervaciju dobitka na vaš žiro račun koji možete naći na prednjoj strani kartice. 

komad plastike koji menja novac

Period isplate takođe zavisi od kladionice u kojoj imate nalog. Neke od njih isplaćuju čak i vikendom, a postoje i one na koje morate čekati par dana. Sve u svemu, ukoliko ste lenji da prošetate ili ste na poslu a želite da branite poslednji par na tiketu, upotreba platnih kartica je upravo ono što vam je potrebno. 

Klade se i poznate ličnosti

Ako se ne kockaš, nikada nećeš pobediti”. – izjava je čuvenog pisca Čarlsa Bukovskog koji je bio strastveni kockar. 

Ne smemo da izostavimo Fjodora Dostojevskog i Puškina koji su takođe voleli kocku. Nisu oni bili jedini, ali nećemo se puno zadržavati na njima. 

Klađenja je bilo i tada, ali ne toliko naprednog kao danas kada je sve digitalizovano. Platne kartice su uzele primat u velikoj meri i kladioničarima je sve na dohvat ruke. Treba biti oprezan u svakom slučaju, jer lako se možete zaneti i usled silnog uplaćivanja ostati bez sredstava na bankovnom računu, a posle ćete u velikoj meri osetit gnev vaših ukućana. Mislite o tome i kladite se pametno.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP