Yep inkubatorYEP Inkubator poslovnih ideja: Kroz adrenalinsku avanturu vodi vas Mostar X Adventures

YEP Inkubator poslovnih ideja: Kroz adrenalinsku avanturu vodi vas Mostar X Adventures

Mostar X adventures je jedinstvena turistička agencija u gradu Mostaru, specijalizovana za polje outdoor turizma. Kompanija je zasigurno i predvodnik razvoja aktivnog turizma na širem području grada Mostara ali i Bosne i Hercegovine. Jedan od osnivača i suvlasnika kompanije je i dvadesetosmogodišnji Admir Sarić, učesnik YEP Inkubatora poslovnih ideja. 

Admir je, i pored otvorene mogućnosti da prije nekoliko godina napusti Bosnu i Hercegovinu ipak odlučio ostati vjerujući u potencijal razvoja naročito turističkog sektora koji će Admiru kasnije postati i primarni poslovni fokus. 

yep inkubator poslovnih ideja: kroz adrenalinsku avanturu vodi vas mostar x adventuresLjubav prema ovoj oblasti i jasna vizija da hobi preraste u ozbiljnu poslovnu priču nekoliko godina kasnije dovela je i do osnivanja kompanije Mostar X Adventures. Tim Mostar X Adventures ima jasan strateški cilj – pozicionirati Mostar i Hercegovačku regiju kao popularnu destinaciju i otkriti sve njene čari kako domaćim tako i stranim gostima na globalnoj razini. 

Admir naglašava da početak nije bio lagan, naročito imajući u vidu da su finansijski kapaciteti za uspostavu samog bizinisa bili ograničeni a da je nabavka opreme za kreiranje kvalitetne i jedinstvene ponude u ovoj branši iznimno skupa. Kao jedna od pokretačkih poluga pojavio se YEP Inkubator poslovnih ideja kroz koji je Admir i Mostar X Adventures podržan, kako finansijski tako i stručno.  

YEP Inkubator poslovnih ideja je, iz Admirove perspektive, bio, između ostalog, idealna prilika i za sticanje novih poznanstava i za širenje mreže kontakata. Ipak, ono što je najvažnije, pored finansijske podrške, kako sam kaže jeste da je kroz YEP Inkubator poslovnih ideja stekao znanje i moć da svojim biznisom “upravlja glavom a ne srcem”.

Sve turističke ponude Mostar X Adventures su koncipirane na način da pružaju idealan spoj sigurnosti, uživanja, rekreacije i prirodnih ljepota. Kao najinteresantniji dio programa, Mostar X Avdenture sa ponosom izdvaja „Mostar city rafting“  koji predstavlja jedinstven  način upoznavanja grada Mostara  iz potpuno drugačije perspektive – “putovanje” raft čamcem kroz srce Mostara.

Pored navedenog, Mostar X Adventure nudi sve što vam je potrebno za adrenalinsku avanturu – mountain bike program, hiking program, sightseeing program, Neretva canyon rafting program, wine&food program, offroad program, door to door transferi, city bike rent, Mostar paragliding, Zip Line Mostar dok je, uz stručno i edukovano osoblje, garantovan nezaboravan boravak u Gradu Mostaru.  

yep inkubator poslovnih ideja: kroz adrenalinsku avanturu vodi vas mostar x adventures

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investiciona fondacija Impakt. Dostupno na: https://careerdays.rs/?p=34895 

')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img