Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: MAX ART studio za bitne trenutke u vašem...

YEP inkubator poslovnih ideja: MAX ART studio za bitne trenutke u vašem životu

MAX ART studio Trebinje je studio za fotografisanje i snimanje vjenčanja i drugih bitnih životnih događaja, kao i muzičkih spotova, iza kojeg stoji dugogodišnje iskustvo i kvalitet. Pored usluga fotografisanja i snimanja vjenčanja i drugih vrsta događaja, studio svojim klijentima nudi i izradu profesionalnih i unikatnih foto albuma, obradu i izradu fotografija te kompletnu produkciju video materijala. U zavisnosti od potrebe, Max Art studio ima različite pakete usluga koje obuhvataju profesionalne fotografije, foto albume, snimanje i montažu video materijala. Paketi se mogu kombinovati u zavisnosti od želje klijenta, s tim da se drugačije obračunava rad na fotografisanju i snimanju kao i na obradi i produkciji. Studio posjeduje i vrhunsku opremu koja uključuje fotoaparate, kameru kao i profesionalni dron za snimanje. Prednost Max Art studija u odnosu na konkurenciju je znanje i dugogodišnje iskustvo, prije svega osnivača, mladog preduzetnika Miroslava Pudarića. 

Miroslav se još od osnovne škole bavi fotografijom, a 2003. godine kada je upisao fakultet, počeo je da radi na lokalnoj televiziji, ubrzo prešao i na drugu TV stanicu, te bio angažovan i u nekoliko privatnih produkcija gdje je naučio sve što se moglo naučiti o snimanju, video produkciji, organizaciji i realizaciji. Nakon 15 godina rada u različitim TV kućama, privatnim produkcijama i realizaciji niza specijaliziranih projekata, Miroslav se odlučio osnovati vlastiti studio koji se bavi fotografisanjem i snimanjem vjenčanja i muzičkih spotova. Kao i kod većine koji se bave ovim poslom, i Miroslavu je problem predstavljala nabavka kvalitetne opreme i cijena iste, ali i pronalaženje adekvatnih saradnika za zahtjevnije poslove i projekte.

Sa druge strane, imajući u vidu da su kvalitet, znanje i iskustvo prednosti koje ima, shvatio je da je potrebno da ojača i svoje poslovne vještine, i kako sam ističe, preduzetnička edukacija koju je prošao u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja, mu je izuzetno pomogla u tom aspektu. Bio je u prilici da stekne potrebna znanja i vještine za izradu biznis plana, istraživanje tržišta i analizu, te planiranje daljeg razvoja biznisa. Također mu je mnogo značila i finansijska podrška jer mu je bila potrebna nova oprema za studio.

Nedavno je izrađen i uspostavljen web sajt studija na adresi www.maxart.ba na kojem su postavljeni najreprezentativniji i najatraktivniji radovi kako bi potencijalni klijenti imali što bolji uvid u kvalitet rada ovogo studija. Uporedo sa ovom vrstom promocije, uslijediće i aktivnosti na društvenim mrežama i objavljivanje probranih fotografija i videa iza kojih stoji Max art studio. U planu promocije se nalazi i otvaranje youtube kanala za prezentaciju video materijala. U narednoj sezoni, Miroslav očekuje da će zaposliti dodatno bar još jednu stručnu osobu za fotografisanje, kako bi mogao da preuzme više angažmana. Po potrebi angažuje pomoćno osoblje za obimnije projekte iz oblasti video produkcije, jer mu je plan da se studio u budućnosti više bavi ovim projektima. 

Iako je firma mlada, njena prednost je iskustvo, ali i znanje osnivača i spoljnih saradnika iza kojih stoje godine napornog rada. Cilj Max Art studija je da u narednih nekoliko godina postane prepoznatljiv brend u oblasti u kojoj djeluje, te da samim tim proširi  svoj tim i polje poslovanja van granica Bosne i Hercegovine. Miroslav je već sada ostvario vrlo bitne kontakte sa saradnicima u regionu kroz rad na velikim projektima. Također, saradnja sa drugim subjektima u Trebinju, koji se bave ugostiteljstvom i turizmom je još jedna oblast koju želi dodatno da unaprijedi jer tu vidi priliku za proširenje palete usluga koje bi pruža Max art studio.

Max Art studio: Za bitne trenutke u Vašem životu

Više
informacija o Max Art studiju možete pronaći na:

Max Art
studio web: www.maxart.ba

Max Art
studio FB: Max Art studio

Max Art studio Insta: max.artstudio

Projekat
zapošljavanja mladih (YEP)
 koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu
sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program
za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U
okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100
biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja 
Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP