Yep inkubatorYEP Inkubator poslovnih ideja: Preduzetnica Ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice...

YEP Inkubator poslovnih ideja: Preduzetnica Ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u Loparama

Ruža Mikić iz Lopara učesnica je YEP inkubatora poslovnih ideja i jedna je od preduzetnica iz 32 lokalne zajednice čije poslovne ideje su pozitivno ocijenjene na prezentacijama poslovnih ideja održanih u periodu maj – juli 2018. godine.

Poslovna ideja proizvodnje kolača i torti nastala je iz hobija ove preduzetnice iz Lopara. Kako ističe, prve dekorisane torte izradila je za rođendane njene djece, a kako su nailazile na pohvale okoline, počela je da izrađuje torte i kolače po narudžbi.  Godinama je pravila torte i kolače po narudžbi, u početku za svoju dvojicu sinova i porodicu, a iz dana u dan, za prijatelje i poznanike. Njene slatke kreacije dobijale su brojne pohvale, preporuke i sve češće narudžbe, pa se lako ohrabrila da registrira posao i otvori poslastičarnicu.

yep inkubator poslovnih ideja: preduzetnica ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u loparamayep inkubator poslovnih ideja: preduzetnica ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u loparama

Deserte sprema za svadbe, rođendane, krštenja, slave i ostale svečane prilike. Ljeti je, kaže, potražnja mnogo veća, ali posla ima i zimi. Najtraženija je torta s višnjama i malinama ili ona sa lješnjacima, u svako doba godine.

Kako je potražnja za proizvodima rasla, a u trenutku donošenja odluke o registraciji poslovnog poduhvata i preseljenje biznisa u poslovni prostor, izašao je Javni poziv Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Opštine Lopare za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja, Ruža je odlučila da se prijavi i iskoristi podršku u pokretanju biznisa. Vlastiti biznis registrovala je u avgustu 2018. godine.

Od podrške u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja, pored finansijske podrške, Ruža posebno ističe edukaciju i naglašava „Veoma sam zadovoljna što sam učestvovala i što sam korisnik  YEP inkubatora poslovnih ideja. Dosta korisnih stvari sam naučila koje ću moći da iskoristim u vlastitom poslovanju. Ovakav vid podrške je vjetar u leđa za svakoga ko tek počinje da se bavi biznisom“.

U narednom periodu ova preduzetnica, uz daljnju mentorsku i promotivnu podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) planira uvođenje novh proizvoda, širenje tržišta kao i zapošljavanje dodatnih radnika čime će doprinijeti razvoju vlastitog poslovanja ali i razvoju lokalne zajednice.

yep inkubator poslovnih ideja: preduzetnica ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u loparama
Ružine torte dostupne su na tržištu u Loparama

yep inkubator poslovnih ideja: preduzetnica ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u loparama

Sve one koji bi željeli osnovati svoj biznis, ali nemaju dovoljno smjelosti, ona savjetuje: „Svako treba pokušati. Ja sam prelomila i odlučila da ću probati pa kako bude. Izrada torti i kolača po narudžbi je dio mog života već šest godina i ovaj potez je bio logičan korak dalje. Najviše bih se kajala da nisam pokušala otvoriti poslastičarnicu“, zaključuje Ruža. ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img