Yep inkubatorYEP Priča o uspjehu: Podrška Kluba za traženje posla me dovela do...

YEP Priča o uspjehu: Podrška Kluba za traženje posla me dovela do zaposlenja

Moje ime je Maida Zametica, imam 19 godina i moja uspješna priča počinje u Klubu za traženje posla Javne službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.
Po završetku Srednje ekonomske škole u Sarajevu, moje nade za fakultet su pale u vodu. Zbog finansijske situacije nisam mogla upisati fakultet i nastaviti svoje obrazovanje. Međutim, to me nije zaustavilo da nađem honorarni posao i zaradim sebi za kurs. Kada sam skupila novac upisala sam kurs računovodstva i dobila 3 certifikata. Nakon toga otišla sam u Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo, tačnije biro za zapošljavanje i tu sam se posavjetovala sa savjetodavcem Belmom Kasapović i dobila sve bitne informacije i mogućnosti.

Međutim, prvi dan Kluba za traženje posla mi je otvorio sva vrata. Upoznala sam nove ljude, sklopila nova prijateljstva i nadu da zaista ne treba reći ˝NE˝ nečemu što će mi otvoriti nova vrata u bilo kojem segmentu mog života. U Klubu sam bila u januaru 2018-te godine i od tada počinje moja rečenica: ˝Ne mogu ništa izgubiti, probat ću.˝Nakon podrške Kluba ja sam odmah poslala CV na mnogo  e-mailova. I rekla sam sama sebi da ne trebam gubiti nadu, kad-tad će me neko pozvati i biti ću dio tima u uspješnoj firmi. Od tada je prošlo 3 mjeseca i niko me nije pozvao. Moja vjera i rad na sebi, kao i podrška Kluba su mi omogućili da, prije svega, poštujem i cijenim sebe,  svoj trud, rad i ono što ja zaista i jesam. Jer uvijek i uvijek, gdje god da se nalazimo, sebe nosimo sa sobom.

U aprilu mjesecu dobila sam od savjetodavca Belme e-mail, u kojem stoji da se javio poslodavac i da traže radnika i aplicirala sam. Obavila sam razgovor, ali moje srce nije rezoniralo sa tom odlukom. Uslovi u firmi nisi bili zadovoljavajući. Vratila sam se kući i rekla sam sebi: ˝Ništa ne gubiš, pokušaj.˝. Isti dan u večernjim satima, dobila sam poziv iz firme u kojoj sam imala potajnu želju da radim i pozvali su me na razgovor, na što sam ja odgovorila da sam već dobila posao. Naredni dan, otišla sam na obuku u prvobitnoj firmi u kojoj sam aplicirala i pokušala sam se uskladiti sa svojom odlukom. Međutim, sjetila sam se Kluba i osmijeh koji sam imala pun nade i samopoštovanja. Lekcije koje nas je Belma naučila, prije svega o životu, i poslu. ˝Izgradite poštovanje prema sebi pa će i drugi.¨ Rekla sam sebi da neću dozvoliti da radim za najnižu platu i da idem dalje. Odustala sam od prvobitnog posla, vratila sam se kući, uzela telefon u ruke i nazvala firmu u kojoj sam imala veliku želju da radim . Njihov odgovor je bio pozitivan i pozvana sam na razgovor.

Najvažnije što želim da se izvuče iz moje uspješne priče jeste vjera u sebe, bilo šta da je u pitanju. Biti dio Kluba je također omogućio da shvatim da pod pojmom obrazovanje nije samo imati diplomu. Obrazovanje je ono što izgradimo i želimo sami za sebe uraditi.

Izvor:https://szks.ba/vijesti/uspjesna-prica/ ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img