back to top
GeneralnoZašto kasko osiguranje uliva sigurnost i smanjuje stres tokom vožnje

Zašto kasko osiguranje uliva sigurnost i smanjuje stres tokom vožnje

Osiguravajuće kompanije neprekidno teže da inoviraju svoje usluge, u skladu sa svetskim trendovima, ali i karakteristikama života u poslovanja u lokalnoj sredini. Brojne kategorije osmišljavaju se na način da pruže maksimalnu sigurnost i podršku u slučaju određenih neželjenih, teških i nesrećnih okolnosti. Upravo kasko osiguranje podrazumeva jednu takvu uslugu, uz koju se vlasnici vozila prosto osećaju drugačije.

Kasko osiguranje namenjeno je svima koji upravljaju motornim vozilima i vlasnici su bar jednog prevoznog sredstva, kako bi se dobilo pokriće rizika od eventualnih nezgoda i šteta. Funkcioniše na osnovu apliciranja, dobijanja ugovora, a zatim i polise osiguranja, što je veoma kratka i efikasna procedura od podnošenja zahteva do dobijanja sigurnosti u slučaju neočekivanih okolnosti tokom kretanja, parkiranja i drugih situacija u saobraćaju.

Kasko osiguranje pokriva štetu na vozilu bez uticaja pravila krivice

U modernom vremenu koje karakteriše veliki broj inovacija i tehnoloških otkrića, ali istovremeno i veoma dinamičan životni tempo, važno je obezbediti pokriće i najmanjeg rizika od nepovoljnih uticaja, situacija i događaja. Kasko osiguranje pruža efikasnu nadoknadu troškova vlasniku motornog vozila, u slučaju da dođe do saobraćajne nezgode, odnosno udesa sa određenim posledicama.

U cilju nadoknade svih nastalih troškova i uspešne reparacije vozila, kasko osiguranje se realizuje u kratkotrajnoj proceduri. Prvenstveno, bez obzira na to da li je oštećeno sopstveno vozilo izazivač saobraćajne nezgode ili nije, kasko polisa vrši pokriće troškova, za razliku od osiguranje od autoodgovornosti koje prepoznaje pravilo krivice. To znači da se polisom pruža sopstvena sigurnost i pokriće rizika u slučaju da dođe do oštećenja prevoznog sredstva.

Kasko osiguranje daje sigurnost i nadoknadu troškova u kratkom roku

Osiguravajuće kompanije koncipiraju usluge na način da pruže klijentima maksimum olakšica i pogodnosti. Na taj način, kasko osiguranje predstavlja spektar pogodnosti na osnovu kojih se sa visokim stepenom pouzdanosti umanjuje stres, osećaj napetosti i nelagodnosti tokom svakodnevne vožnje, parkiranja i kretanja u saobraćajnim gužvama. Upravo zbog karakteristike pokrića štete na sopstvenom vozilu bez prepoznavanja pravila krivice, kasko osiguranje umanjuje nivo stresa i pruža osećaj sigurnosti da će svaka šteta biti u kratkoj i efikasnoj proceduri nadoknađena, bez čekanja i odlaganja. Na osnovu zapisnika koji se formira na licu mesta u vezi sa nastalom štetom, procenjivači određuju nivo izdataka potrebnih za saniranje oštećenja, na osnovu čega se klijentima isplaćuje definisan iznos novca.

Konkretna nadoknada zavisi od procenjenog stepena nastale štete, karakteristika samog motornog vozila – stanja, godišta, snage i kubikaže, kao i drugih opštih svojstava, kao i nivoa uplaćene premije osiguranja. Na osnovu svega navedenog, definiše se osigurana suma, kao iznos koji može biti prenet klijentu za saniranje i popravku oštećenja na vozilu u slučaju saobraćajne nezgode, elementarnih nepogoda, prilikom parkiranja, otuđivanja i brojnih drugih razloga i situacija. U zavisnosti od toga, kasko osiguranje može imati različite tipove i varijatete usluga.

Kasko osiguranje uliva sigurnost svima, i kao usluga koja daje efikasnu nadoknadu štete usled saobraćajne nezgode i mnogih drugih uzroka, bitno je da bude ugovorena za svaki tip motornog vozila. Iako funkcioniše na dobrovoljnoj osnovi, preporuka je da kasko osiguranje bude obezbeđeno u svakom trenutku učestvovanja u saobraćaju u ulozi vozača.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP