back to top
GeneralnoElektrični radijatori Vigo za grijanje kupaonice

Električni radijatori Vigo za grijanje kupaonice

Električni radijatori Vigo energetski su učinkovita metoda za grijanje kuće, pogotovo su idealna opcija za domove koji se ne griju na plin ili drva. Danas, plinovi su svugdje gdje pogledamo, odnosno dišemo.

Korištenje električnog radijatorskog grijanja omogućuje vam da ne budete dio ovog problema.

Električne grijalice ispunjene su termodinamičkom tekućinom poput ulja, koja se prebacuje u toplinsku energiju kada se koristi s električnom energijom. Svaka  električna grijalica opremljen termostatom koji kontrolira količinu energije koja je potrebna za održavanje željene razine temperature za grijanje kuće.

Električni radijatori Vigo

električni radijatori vigo

VIGO PRO električne grijalice koriste potrošenu električnu energiju koju pretvaraju u toplinu. Jednostavne su za korištenje, te podešavaju se pomoću samostojećih konzola koje postavite na uređaj.

Električni radijatori Vigo dolaze uz dodatnu ručku koja omogućava prenošenje grijalice u druge prostorije vaših domova. Također, grijalicu možete i pričvrstiti na zid. Pored jednostavnog korištenja, grijalice karakterizira energetski učinkovito i održivo grijanje.

 Kako su obnovljivi izvori energije sve češći, električna energija postaje jasan izbor za grijanje vaših domova, poslovnih prostora, vikendica, škola i drugih objekata.

Digitalni termostat

Podešavanje temperature je jednostavno! Pomoću digitalnog termostata birate odgovarajuću temperaturu.  Ekonomičnost koju električni radijatori Vigo PRO nude ogleda se u digitalnom termostatu, koji u trenutku kako temperatura prostora bude ista kao i temperatura grijalice tada uređaj prekida potrošnju energije.

Sigurnost i zaštita

Električnim grijanjem ne riskirate emisiju ugljičnog monoksida ili curenje zapaljivih plinova što ga čini jednim od najsigurnijih načina grijanja vašeg doma. Električni radijatori Vigo imaju sigurnosnu funkciju koje sprečavaju sve neželjene situacije. Sigurnosna funkcija bazira se na blokadi zraka, i u slučaju ako je vaša grijalica prekivena nekim predmetom termostat prepoznaje blokadu te prekida rad električne grijalice.

Zaštita najmlađih uvijek mora biti na prvom mjestu, zbog toga postoji opcija dječije sigurnosne zaštite na digitalnom termostatu . Ova opcija blokira nedopuštenu upotrebu tipki na termostatu, što je idealno za svaku porodicu.

Senzori koji olakšavaju upotrebu

Pored, sigurnosnih zaštita u električne grijalice ugrađeni su i senzori koji čine uređaj lakšim za upravljanje.

Senzor za prepoznavanje prisutnosti je ekonomičan način automatskog isključenja kada u prostoriji grijalica ne prepozna kretanje. Ovo je odlična karakteristika pogotovo u slučajevima kada ne isključimo grijalicu prilikom napuštanja kuće.

Senzor za prepoznavanje otvorenih prozora i vrata je još jedan od štedljivih karakteristika kojom se mogu pohvaliti električni radijatori Vigo PRO. U slučaju otvorenih prozora ili vrata, potrebno je da isključite nadzor potrošnje električne energije. Opcija sprečava gubitak i potrošnju energije.

Pogodan za alergičare i astmatičare

Zbog konstrukcije aluminijskog grijaćeg elementa u VIGO  grijalicama površinska temperatura ne prelazi preko 225°C (temepratura izgaranja površine).  Također, površina grijaćeg elementa je veća. Navedene dvije komponente osiguravaju nisku temperaturu grijaćeg elemnta i sprečavaju pojavu prašine i stvaranje neugodnih mirisa. Upravo zbog tih karakteristika pogodan je za zagrijavanje prostora u kojem borave astmatičari i alergičari. Kupaonske grijalice Vigo jedan su od najboljih odabira na tržištu.

Topla kupatila tokom zime uz kupaonske grijalice VIGO

električni radijatori vigo za grijanje kupaonice

Kupaonske grijalice VIGO griju vašu kupaonicu i suše ručnike, kao i pružajući im prikladan prostor za odlaganje. Nema više vlažnih ručnika ujutro, nema hladnih tuševa zimi i oprostite se od ručnika obješenih po stolicama  kako bi se osušili.

Upravo savršeno topli, suhi ručnici, svaki put kad izađete iz kade ili tuša  i kupaonice koja je uvijek na pravoj temperaturi, idealni su za svaki početak i kraj dana.

VIGO kupaonske grijalice su samostalne i ne zavise od centralnog grijanja, i možete ih koristiti tokom cijele godine.

Njihova primarna funkcija je sušenje ručnika i ostali tkanina, ali zbog emitirane topline odlično su rješenje za grijanje kupaonica i ostalih prostorija.

Efikasno rješenje za sve prostore

Kupaonske grijalice Vigo su energetski učinkovito i isplativo rješenje uz koje iskorištavate prostor za vješanje i sušenje ručnika te grijanje vaše kupaonice. Postoji tri različita stupnja sušenja i grijanja. Kao i svi ostali uređaji, VIGO  kupaonska grijalica je jednostavna i lagana za upotrebu.

Poznata je činjenica da na vlažnim i mokrim ručnicima nastaju bakterije i gljivice. Najefikasniji način u sprečavanju bakterija na vašim ručnicima je VIGO sušilica koja je idealna ne samo za kupaonice ali i druge prostorije.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP