back to top
GeekKako očistiti predmemoriju Android telefona?

Kako očistiti predmemoriju Android telefona?

Kako očistiti predmemoriju Android telefona kako biste oslobodili prostor za pohranu?

Android cache je ogromna stvar. Ljudi kupuju telefone s malo prostora za pohranu i uskoro im ponestaje prostora za spremanje, jer, iznenađujuće iznenađenje, predmemorija se nakupila. Brisanje predmemorije također će utjecati na izvedbu vašeg pametnog telefona. Prisutnost oštećenih ili neiskorištenih datoteka u njemu može uzrokovati smetnje u radu telefona, što značajno smanjuje učinkovitost njegovog rada.

Predmemorija predstavlja privremene datoteke koje sustav ili pojedine aplikacije koriste za obavljanje različitih zadataka. Rad s takvim datotekama omogućuje vam ubrzavanje rada sustava i pojedinih aplikacija, kako bi se potonjim pomoglo u praćenju potrebnih podataka.

Razloga je mnogo, ali razjasnimo se izravno i naučimo kako očistiti predmemoriju Android.

Postoji prilično nekoliko mogućnosti za brisanje predmemorije na Android mobilnim uređajima. To se može učiniti kako uz pomoć specijalizovanih aplikacija za čišćenje, tako i pomoću alata ugrađenih u operativni sistem.

Brzi koraci

  • Otvorite aplikaciju za postavke
  • Prođite kroz izbornik Aplikacije i pronađite aplikaciju za koju želite izbrisati predmemoriju
  • Pronađite opcije pohrane i kliknite Očisti predmemoriju
  • Trebali biste očistiti predmemoriju Androida ako želite osloboditi memoriju sustava, što je korisno ako imate stariji telefon ili mobitel koji postaje spor.

Cache memorija je datoteka pohranjena u memoriji sustava koju je stvorila aplikacija ili web stranica, a koju telefon može koristiti kada otvori aplikaciju ili stranicu da bi je spremio učitavanjem cijele aplikacije svaki put kada vam je potreban pristup.

Međutim, ova pohrana vas može koštati: budući da je pohranjena na vašem telefonu, može iskoristiti vrijedan prostor za pohranu. Možda ćete htjeti izbrisati predmemoriju svog Android telefona kako biste dobili još nekoliko vrijednih MB. A evo kako to učiniti.

kako očistiti predmemoriju android telefona
Cache memorija je datoteka pohranjena u memoriji sustava

Brisanje predmemorije određene aplikacije je jednostavno – međutim, to je nešto drugačiji proces ovisno o modelu Android telefon koji imate. Dat ćemo vam općenite upute, ali specifični nazivi opcija mogu se malo razlikovati.

  • Otvorite aplikaciju Postavke, koju je lako prepoznati jer je njezina ikona mali zupčanik. Koristite značajku pretraživanja aplikacija na svom telefonu ako je ne možete pronaći.
  • Dođite do popisa aplikacija koje će biti označene samo tim imenom – možda ćete morati odabrati “Upravljanje aplikacijama” ili “Upravljanje aplikacijama” ili slično da biste pronašli cijeli popis.
  • Na ovom popisu pronađite aplikaciju za koju želite očistiti predmemoriju, a zahvaljujući činjenici da je popis po abecednom redu, to ne bi trebalo biti previše teško. Na nekim Android korisničkim sučeljima također možete filtrirati prema veličini pohrane kako biste znali koje aplikacije imaju veliku predmemoriju.
  • Na popisu aplikacija pronađite metriku korištenja skladišta koja će vam reći koliko prostora aplikacija koristi na vašem telefonu. Ovo nije sva predmemorija, jer će uključivati ​​stvarni prostor za instalaciju aplikacije i sva ažuriranja. Odaberite korištenje memorijskog prostora.
  • Ovdje ćete vidjeti više informacija o spremištu aplikacije, uključujući prostor predmemorije. Odaberite Očisti predmemoriju i vaš će telefon jednostavno izbrisati sve spremljene informacije. Lijepo! Gotov si. Sada to učinite sa svim ostalim aplikacijama koje zauzimaju memoriju vašeg telefona.
kako očistiti predmemoriju android telefona
Brisanje predmemorije određene aplikacije je jednostavno

Trebate li očistiti Android predmemoriju?

Postoji razlog zašto aplikacije za pametne telefone koriste podatke iz predmemorije – to je brzo učitavanje stranica s informacijama svaki put kada koristite aplikaciju. Stoga ne bismo preporučili brisanje predmemorije ako nemate dobar razlog.

Međutim, ovisno o tome koje aplikacije imate, na vašem telefonu može biti pohranjenih 1 GB ili više podataka iz predmemorije. Dakle, ako je vaš pametni telefon pun podataka i trebate više prostora, ili jednostavno želite raditi čistu operaciju, razmislite o malom proljetnom čišćenju.

Ako vam ponestaje prostora, kupnja microSD kartice može biti još jedna opcija ako vaš telefon ima mjesta za nju ili bi pohrana u oblaku mogla biti dobar dom za vaše omiljene fotografije i videozapise kako biste spriječili njihovo nakupljanje na vašem telefonu. prostor na telefonu.

Još sličnog sadržaja

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP