back to top
GeekNordvpn – što je i kako radi

Nordvpn – što je i kako radi

Nordvpn – što je i kako radi

Što je Nordvpn?

Nordvpn je VPN servis za aplikacije poput Windows-a, Linuxa, Androida, iOS-a itd. Ako ješ niste upoznati, virtualna privatna mreža ili skraćeno VPN je jednostavan alat koji štiti vašu privatnost na internetu, a ujedno i skriva vašu lokaciju i promet. Ako ste bez bilo kakvog VPN servisa druge osobe mogu presresti i čitati vašu aktivnost na mreži. Ujedno se mogu i povezati s vašim uređajem preko adrese internetskog protokola (IP).

Vaša IP adresa otkriva vašu trenutnu lokaciju i može se koristiti da vas se osobno pronađe u stvarnom životu. Ali ako ste povezani na VPN, vaša mrežna aktivnost je tada enkriptirana, i s time je vaša stvarna IP adresa maskirana. Nitko tada ne može vidjeti vašu aktivnost na internetu, niti otkriti vašu lokaciju. Sada kada ste ukratko shvatili šro je to VPN imajte u obzir da postoji mnogo servisa koji ga pružaju. A jedan od najboljih za 2022. godinu je upravo Nordvpn.

Kako djeluje Nordvpn?

Kako bi zaštitio vašu privatnost, Nordvpn sakriva vašu stvarnu IP adresu i šifrira vašu internetsku vezu. Osim šro vam pruža sigurnost i privatnost surfanja internetom, ima još brojne druge benefite koji će vam se sigurno svidjeti. Da li vam se ikada desilo da ste pokušali pristupiti nekoj stranici na internetu, ili možda htjeli gledati svoju omiljenu seriju na Netflixu samo da bi dobili obavijest da taj sadržaj nije dostupan za vašu zemlju? Nordvpn vam pomoći da zaobiđete sva geografska ograničenja i gledate što god želite s bilo kojeg mjesta na svijetu.

A to djeluje tako da sav vaš internet promet prolazi kroz VPN na koji ste povezani, odnosno kroz željenu lokaciju, koja nije vaša, i daje dojam da vaš internet promet dolazi s te potpuno druge lokacije. Jedina je “kvaka” da koristite VPN čiji server nije smješten u vašoj zemlji, jer tada lokacija ostaje ista te ne dolazi do ikakve promjene.

Karakteristike Nordvpn-a

Ovo su neke od najpopularnijih karakteristika koje nudi Nordvpn. Namjenski IP – ako vam je potrebna statična IP adresa kako bi pristupili određenim mrežama, serverima ili bazi podataka možete dobiti vlastitu IP adresu. Dvostruki VPN – Ako smatrate da vam je potrebna viša razina enkripcije podataka, ova usluga će vam pomoći šifrirati vaše podatke dva puta. Ultra brzi TV – S obzirom da su streaming usluge vrlo popularne u današnje vrijeme, Nordvpn vam to omogućuje sa svojim ultra brzim TV serverima, koji su posebno optimizirani za najbrži streaming.

To također uključuje uživanje u online igricama na PlayStation-u i Xbox-u uz optimalnu brzinu. Gledanje US Netflixa – Ako ste htjeli pristupiti američkoj verziji Netflixa ili nekom drugom stranom sadržaju, ovaj VPN je vaša najbolja opcija. Odblokirati će vam većinu Netflix sadržaja i omogućiti gledanje vaših omiljenih serija sa najboljom kvalitetom. Sve što morate je odabrati server u državi u kojoj želite gledati Netflix.

Tagovi:

Nordvpn – što je i kako radi Arz.hr.

www.arz.hr

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP