GeekNovčanik za metaverzum postaje naša budućnost?

Novčanik za metaverzum postaje naša budućnost?

Iako je Meta Pay u suštini ista alatka kao i ranije, samo sa Meta brendiranjem, Zuckerberg kaže da kompanija radi na nečemu što će omogućiti korisnicima da upravljaju svojim identitetima, artiklima i načinima plaćanja u digitalnom svijetu, za koji Meta tvrdi da će postati naša budućnost.

Kompanija je ranije već spominjala ove planove – u majskoj najavi rebrendiranja za Meta Pay također je pomenuto da se “istražuje kako bi iskustvo jednog novčanika moglo izgledati” na polju plaćanja i čuvanja vašeg identiteta i digitalnih predmeta.

Zuckerbergova objava se uglavnom fokusira na to kako će kompanijin metaverzum novčanik omogućiti dokaz o digitalnom vlasništvu; on pominje kako se može koristiti za kreiranje i kupovinu “digitalne odjeće, umjetnosti, video zapisa, muzike, iskustava, virtuelnih događaja i još mnogo toga”.

Ovakav koncept novčanika, koji dokazuje da posjedujete digitalne predmete, djeluje u velikoj mjeri kao kripto novčanici koji sadrže NFT. Iako se u Zuckerbergovoj objavi uopšte ne pominje blockchain, kompanija je nedavno radila na integraciji NFT-a u Instagram i Facebook. Ipak, nije pomenuto da li Meta planira da zaista izgradi svoj metaverzum koristeći kriptovalute ili će samo uzeti inspiraciju iz tog sektora.

Novčanik koji je Zuckerberg najavio vjerovatno nećemo vidjeti u nekom bliskom periodu – posebno ako je zamišljen da bude interoperabilan na osnovu standarda koji još ne postoje, prenosi Verge.

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img