Biznis vijestiPrvi kvartalni izvještaj o učincima u JUSZZKS: biro Novo Sarajevo lider, značajan...

Prvi kvartalni izvještaj o učincima u JUSZZKS: biro Novo Sarajevo lider, značajan napredak Centra

Menadžmentu Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i šefovima svih biroa u Kantonu Sarajevo, danas je predstavljen prvi kvartalni izvještaj o učincima,  koji pokazuje da reforma u ovoj službi daje dobre rezultate. Broj odjavljenih u roku od 6 mjesecu od prijave na evidenciju zbog zaposlenja je porastao na gotovo 23%, što je značajan skok imajući u vidu da je prije dvije godine taj procenat bio oko 15%. Ovaj porast je uzrokovan i uvođenjem savjetodavne funkcije koja je foksuirana na novoprijavljene na evidenciju.

Lider među biroima je nadalje biro Novo Sarajevo u kojem je reformski proces i započeo no sve je očiglednije da i ostali biroi prave značajne pozitivne iskorake, imajući u vidu da su prije reforme prosječna efikasnost na nivou cijele službe u Kantonu Sarajevo bila  13,38%,  a sada iznosi skoro 23%. Važno je naglasiti da je Sistem za praćenje učinaka koji se koristi u JSZZKS prvi takav sistem koji je razvijen za potrebe neke od institucija u BiH.

Nakon što je već izvjesno vrijeme u upotrebi, sistem za praćenje učinaka je postao važan upravljački alat koji  sada služi za korekcije u radu zaposlenika JUSZZKS naročito svjetodavaca pa je tako tokom današnjeg sastanka bilo riječi o savjetodavnim procesu sa fokusom na individualne planove zapošljavanja, a sa ciljem da se na vrijeme uoče poteškoće i definišu potrebni koraci u daljem radu kako bi se savjetodavcima olakšao rad i unaprijedile usluge za nezaposlene. I dalje je jasno da se savjetovanje ne obavlja u skladu sa Uputstvima rada u svim biroima na isti način, te da je neophodno nastaviti raditi na poboljšanju znanja zaposlenih u JUSZZKS kako bi se unaprijedila savjetodavna funckija. Kao pozitivini primjeri su izdvojeni biroi Novo Sarajevo i Centar.

U narednom periodu će se krenuti sa uspostavljanjem Centra za poslodavce u okviru JUSZZKS.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img