back to top
GeekStari dizajn Facebooka potpuno nestaje u septembru

Stari dizajn Facebooka potpuno nestaje u septembru

Klasični dizajn Facebooka, interfejs s poznatom plavom navigacijskom trakom na vrhu, zauvijek će nestati u septembru.

Ova kompanija je na stranici za podršku navela da će svi korisnici uskoro dobiti novi dizajn Facebooka piše careerdays.rs biznis portal za mlade.

Zasad je privremeno moguće koristiti stari interfejs, ali postoji obavijest da “klasični Facebook više neće biti dostupan od septembra”.

Novi dizajn je najavljen na Facebookovoj konferenciji developera prošle godine, a prvobitno se pojavio na aplikacijama za iOS i Android.

stari dizajn facebooka potpuno nestaje u septembru
Stari dizajn Facebooka potpuno nestaje u septembru

U martu je stigao na desktop kao opcija, ali su mnogi nastavili koristiti stari dizajn jer im je to omogućeno. Međutim, od septembra se ta mogućnost ukida, pa će svi korisnici morati preći na novi dizajn.

Novi interfejs prestavlja veliku promjenu u odnosu na ono što je Facebook koristio u većem dijelu svoje historije. Jednostavniji je, ima više bijelog prostora, a dostupan je i tamni mod facebooka.

Također, funkcionalniji je i stavlja veći fokus na Groups mogućnosti, a uz to ističe poveznice za Facebookove Watch, Marketplace i Gaming sekcije u navigacijskoj traci, piše The Verge.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP