back to top
GeekKako umjesto profilne slike na Facebooku koristiti profilni video 

Kako umjesto profilne slike na Facebooku koristiti profilni video 

Ako jedna slika vrijedi 1.000 riječi onda zamislite koliko vrijedi video od sedam sekundi. Iz tog razloga otkrivamo kako umjesto profilne slike na Facebooku koristiti profilni video.

Naime, od 21. marta Facebook je ponudio opciju da od svoje profilne fotografije napravite profilni video.

Opcija GIF sličice sa kratkom animacijom je već odavno dostupna, no sada – pravi video može poslužiti kao vaš prvi identifikator na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu. Video možete snimiti ili uploadovati i tako se prezentovati svakome ko posjeti vaš profil. Facebook je to i objavio na svom blogu.

Primijetili ste sigurno i brojne promjene u samom interfaceu Facebooka, koje će se dešavati i narednih nekoliko dana, a uvest će i privremene filtere za profilne fotografija i videa.

Princip je jednostavan:

Otvorite svoj profil na Facebooku putem mobilnog telefona, kliknite na svoju aktuelnu profilnu fotografiju, a potom odaberite opciju “Take a New Profile Video” ili “Upolad a Video or Photo”, naravno u zavisnosti da li želite odabrati već postojeći video sa mobilnog aparata ili se želite snimiti i tako prezentovati svim posjetiteljima.

Onda odaberite jedan od frameova koji će se prikazivati kao zamrznuti dok se vaš profil ne otvori i to je to. Sada je vaš Facebook vizuelni identitet promijenjen.

Za detaljnije pojašnjenje, pogledajte video koji se nalazi u prilogu.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP