Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Barke na Trebišnjici – otvaranje nove sezone uz...

YEP inkubator poslovnih ideja: Barke na Trebišnjici – otvaranje nove sezone uz mjere zaštite

„Barka na Trebišnjici“ poslovni poduhvat mladog Trebinjca Obrada Stanića u petak 22.05.2020. godine kreće u novu turističku sezonu uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite usljed COVID 19 pandemije kako bi se gosti osjećali ugodno i zaštićeno tokom vožnje barkama prelijepom rijekom Trebišnjicom uz razgledanje grada Trebinja.

Godina 2019. bila je prva godina poslovanja ovog poslovnog poduhvata i kako mladi preduzetnik, Obrad Stanić ističe zadovoljan je reakcijom i interesom sugrađana i turista za uslugom koju nudi. Pored individualnih i grupnih tura moguće je koristiti uslugu organizacije romantične ture. U planu za ovu sezonu bila je priprema posebnih čamaca sa ugrađenim klupama i stolovima za ručavanje, a ponudu bi činila vožnja uz ručak ili večeru.

Kako bi pružio sigurnost svim klijentima koji žele koristiti usluge ovog biznisa, Obrad je preduzeo sve mjere zaštite: “Obezbjedili smo dezinfekciona sredstva sa kojima poslije svake turističke vožnje Barkom dezinfikujemo cijelu barku i samim tim otklanjamo mogućnost daljeg prenosa virusa. Socijalna distanca između barki je svakako zadovoljavajuća, a širina rijeke omogućava nesmetano plovljenje”.

COVID 19 pandemija uzrokovala je kašnjenje otvaranje sezone, kao i pad broja potencijalnih klijenata odnosno turista koji posjećuju Trebinje, ali kako Obrad ističe postoji veliki interes i stanovnika Trebinja ali i posjetilaca iz drugih gradova BiH za vožnjom barkama, a nada se da će se sa otvaranjem granica od 01.06.2020. godine povećati broj njegovih klijenata. Stoga, uticaj COVID 19 pandemije na cijelu privredu, posebno turizam Obrada ne obeshrabruje, te trenutno radi na finalizaciji promo paketa koji će se fokusirati na domaće i regionalne turiste.

“Vožnje traju oko sat vremena, što je dovoljno čak i za one turiste koji se zadržavaju u gradu tek nekoliko sati, putujući u susjedni Dubrovnik ili u Crnu Goru”, navodi Obrad.

“Barka na Trebišnjici” je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području grada Trebinja zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Trebinje.

Želite osjetiti čari panoramske vožnje čamcima kroz Trebinje i upoznati ovaj grad na jedan drugačiji način, predlažemo da isprobate vožnju barkama na Trebišnjici.

Ekipu “Barka na Trebišnjici” možete kontaktirati putem profila na društvenim mrežama:

Barka na Trebišnjici FB: https://www.facebook.com/barkanatrebisnjici/

Barka na Trebišnjici Instagram: barkanatrebisnjici

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP