back to top
Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Studio GD48 – Promotivna podrška za biznise iz...

YEP inkubator poslovnih ideja: Studio GD48 – Promotivna podrška za biznise iz YEP inkubatora

U vrijeme pandemije korona virusa, preduzetnici iz YEP inkubatora poslovnih ideja ali i preduzetnici općenito, pokazuju humanost i solidarnost i ustupaju vlastita znanja, vještine i proizvode da bi pomogli zajednici.

Jedan od njih je i Elmir Krdžević, preduzetnik iz YEP inkubatora poslovnih ideja Novo Sarajevo i vlasnik marketinške agencije Studio GD 48. Elmir je, uvažavajući negativne posljedice trenutne situacije, ponudio besplatno studijsko fotografisanje proizvoda (product/commercial photography) za određeni broj biznisa iz YEP inkubatora poslovnih ideja, posebno sa naglaskom na biznise čiji proizvodi mogu pomoći stanovništvu u toku trenutne krize.

yep inkubator poslovnih ideja: studio gd48 – promotivna podrška za biznise iz yep inkubatora
YEP inkubator poslovnih ideja: Studio GD48 – Promotivna podrška za biznise iz YEP inkubatora

S tim u vezi, Elmir ističe: “Posmatrajući nastalu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 i krizu u kojoj su se našli mnogi mali biznisi, kao i stanovništvo u Bosni i Hercegovini, odlučili smo da uistinu pokažemo da smo, kao marketinška agencija, ali i kao preduzetnici, pored svih profesionalnih kvaliteta ujedno i istinski posvećeni pomaganju drugima.”

Uočavanje prilika i prepoznavanje mogućnosti u različitim situacijama, bitne su karakteristike preduzetnika, te ovaj preduzetnik iz Novog Sarajeva dalje opisuje kako je došao na ideju da može pomoći drugim biznisa u vrijeme krize: “Kao marketing agencija, naše vještine nisu podobne za liječenje i prevenciju pandemije, ali ono što uvijek možemo uraditi je pomoći drugim biznisima da pomognu stanovništvu u ovom periodu. Odlučili smo ponuditi usluge studijskog fotografisanja proizvoda potpuno besplatno, za biznise koji u ovom trenutku proizvode i stavljaju u promet proizvode koji mogu pomoći građanima da zaštite sebe i svoje najmilije. Proizvodi poput dezinfekcijskih sredstava, dodataka prehrani za jačanje imuniteta, zaštitnih maski su nam predstavljali prioritet.”

Prva instanca bili su preduzetnici iz YEP inkubatora poslovnih ideja, zajednice koja za Elmira predstavlja mrežu kolega i međusobne podrške.

“Našu podršku smo prvenstveno usmjerili ka biznisima iz YEP inkubatora poslovnih ideja, kolegama iz cijele BiH sa kojima kontinuirano komuniciramo i dijelimo iskustva. Nekoliko biznisa je već iskoristilo našu ponudu. Pripremili smo fotografije za Prirodnu kozmetiku T&E Visoko, Iz srca prirode Ilijaš a slijedi nam priprema fotografija za OD Medon iz Sarajeva ali i druge koji su iskazali interes”, navodi Elmir, i na kraju ističe: “Naša zajednička borba da prevaziđemo ovu krizu, koja je ujedno i ekonomska, zdravstvena i društvena se i dalje nastavlja. Vrata naše agencije ostaju i dalje otvorena.“

Inače, Studio GD48  nudi širok dijapazon usluga –  razvoj marketing strategije kroz konsultantski rad, usluge brendinga, marketing istraživanja, produkcije marketing materijala za print i digitalno korištenje, kao i odabir i kreiranje najefikasnijeg kanala komunikacije, specifično, za svakog klijenta. Osim navedenog, tu su i usluge grafičkog i web dizajna, razvoj web aplikacija, fotografija i organizacija raznovrsnih događaja.

Više informacija o Studio GD48 možete pronaći na www.gd48.ba

yep inkubator poslovnih ideja: studio gd48 – promotivna podrška za biznise iz yep inkubatora
YEP inkubator poslovnih ideja: Studio GD48 – Promotivna podrška za biznise iz YEP inkubatora

Studio GD48 je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području općine Novo Sarajevo zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodio uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Općina Novo Sarajevo.

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP