Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Tekstilni noviteti iz Krojačkog salona Yasmeen’s Design Bugojno

YEP inkubator poslovnih ideja: Tekstilni noviteti iz Krojačkog salona Yasmeen’s Design Bugojno

Specijalizirani krojački salon „Yasmeen’s design“ vrši usluge šivanja po mjeri, dizajnu, ideji i zahtjevu kupca na način kako to oni zamisle i za sve prilike od  radnih do svakodnevnih. Moguće je naručiti izradu  sjedalica i jastuka za baštenske garniture i ugostiteljske objekte, kao i platnenih ležaljki za plažu. U ponudi salona je i kućni tekstil kao što su jastuci različitih dezena i boja, sa detaljima ili minimalistički, prekrivači, navlake za stolice, te autopresvlake po mjeri.

yep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojnoyep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojnoyep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojno

Iza prepoznatljive krojačke radnje u Bugojnu, stoji Jasmina Ćehaja, žena koja je svoj san pretvorila u profitabilan posao i pravu malu firmu sa profesionalnim  ljubaznim osobljem.

Nakon što je stekla potrebna znanja i iskustva stečena kroz svoj radni vijek, Jasmina je odlučila uzeti stvari u svoje ruke i osmisliti koncept kroz koji želi ponovno vratiti vrijednost ručnom krojenju i šivanju i visoko kvalitetno izrađenom kućnom tekstilu. Koncept je prerastao u  krojački salon „Yasmeen’s design“ u kojem tim iskusnih krojačica na čelu sa vlasnicom Jasminom pronalazi idealne materijale i tkanine, uživa u krojenju i realizaciji ideje kupca i krojenju platna, kako bi nastajala jedinstvena odjeća i kućni tekstil a kupac izašao s osmijehom iz salona.

yep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojnoyep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojno

Jasmina izrađuje sportske torbe, ali i torbe za laptope i  ruksake sa mogućnošću štampe naziva i logotipa po želji kupca. U salonu se proizvode radna odijela i mantili, a specifično i karakteristično za ovaj krojački salon su prsluci i fokuseri u borilačkim sportovima.

„Oduvijek sam voljela raditi sa materijalima, dizajnirati, krojiti i šivati nešto novo. Dugi niz godina sam radila u tekstilnoj industriji kao koordinator. Moje višegodišnje radno iskustvo i ljubav prema dizajnu me dovela do osnivanja vlastitog krojačkog salona“ navodi preduzetnica.

Nakon pet godina rada u tekstilnoj industriji, za druge poslodavce, Jasmina se ohrabrila i krenula u životnu pustolovinu osnivajući vlastiti biznis. Željela je biti „sam svoj gazda“, da može da šije sve što poželi odnosno da realizuje vlastite kreacije.

yep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojno yep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojno

„Volim kada je nešto novo i unikatno. Volim izazove. Moja radnja je nešto više od godine dana na tržištu, a već se možemo pohvaliti brojnim zadovoljnim kupcima, predivnim jastucima i prekrivačama u kućama i stanovima stanovnika Bugojna i pokojom tehnološkom inovacijom u tekstilnoj industriji“.

Zajedno sa prijateljima Emirom Duranovićem i Hamzom Malbašić, Jasmina je razvila originalan proizvod za borilačke sportova – prsluk i kacigu u koji je ugrađena elektronika.

„Elektronika ima bitnu ulogu, jer mjeri jačinu udarca na takmičenjima u raznim borilačkim sportovima. Osim toga, vrši i bodovanje na licu mjesta i rezultate prikazuje na ekranu. Tako je nastao Braveman, brend na koji smo jako ponosni jer je unikatan, originalan i inovativan“, ističe Jasmina.

yep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojnoyep inkubator poslovnih ideja: tekstilni noviteti iz krojačkog salona yasmeen’s design bugojno

Nakon više mjeseci rada i sedam prototipa prsluka, osmi je bio pun pogodak. Sportski klubovi u Bosni i Hercegovini su izuzetno dobro reagovali  na novu opremu, te je Jasmina vrlo brzo obezbijedila serijsku proizvodnju sportske opreme.

Prsluk i kaciga su izašli iz granica naše države. Borilački klub iz Hrvatske naručio je Jasmininog Bravemana. Jedan primjerak je otišao u sportski klub u Njemačku. Vrlo brzo, Jasmina, kao pravi borac, na tržište će izbaciti novi proizvod – kimona za borilačke sportove.

„Ponosna sam na zajedniči rad i uspjeh sa prslukom i kacigom za borilačke sportove. Osim toga, naš krojački salon je poseban po tome što svaki kupac može da dođe sa idejom kako želi da izgleda komad odjeće kojeg želi. Na jednom mjestu, kupac može izabrati materijal, boju, vrstu tkanine i kroja, da se konsultuje sa nama i dobije odijelo krojeno samo za nju ili  njega, koje savršeno pristaje figuri.  Može da ubaci razne detalje i dodatke i stvori jedinstven odjevni komad“, ističe ova preduzetnica iz Bugojna.

Karakterističan je rad „Yasmeen’s design“-a i šivenje na teškim materijalima  kao što je koža, skaj, razne debljine i vrste spužve, tenda, štof… Osim kimona za borilačke sportove, Jasmina planira serijsku proizvodnju mantila za rad ili torbi, kroz sklapanje partnerstva.

Preduzetnica kaže da u krojačkom salonu rade sve po potrebi, te da su tu da izađu u susret svakom klijentu, navodeći da im je svaki klijent dragocjen te da nastoje da pruže usluge koje su kvalitetne i pravovremene.

Istrajnost je osobina koja krasi sve uspješne preduzetnike, a među njima je i Jasmina. Mnogo radnih sati i sedam bačenih kaciga je iza Jasminine inovacije, koja polako dobija priznanja i preporuke.  Kako Jasmina sama voli naglasiti – rad, trud i upornost daju dobre rezultate i uvijek je tako.

Više informacija o Krojačkom salonu Yasmeen’s Design možete pronaći na:

Yasmeen’s design FB: Yasmeen’s design

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP