Yep inkubatorYEP priča o uspjehu: Belmin je dobio posao koji je želio

YEP priča o uspjehu: Belmin je dobio posao koji je želio

Da trud i rad urodi plodom, najbolji primjer je Belmin Tuzlić, momak iz Sarajeva koji je po završetku svog srednjoškolskog oborazovanja bio na evidenciji Službe Kantona Sarajevo pune dvije godine. U periodu dok je bio nezaposlen odlučio je da upiše IT Akademiju da se usavrši u poslu programiranja. Smatrao je da je to neophodno za aktivno traženje posla u domenu IT-ija. 

Savjetodavci Biora Novi Grad su Belmina uputili u Klub za traženje posla, ciklus koji je trajao 12 dana. Tokom pohađanja Kluba Belmin je usavršio način predstavljanja poslodavcu, samoinicijatvno traženje posla, razgovor sa poslodavcem itd.

19143854_1520248631359840_2442963017919029895_o

„Za vrijeme učešća u Klubu pozvan sam na razgovor za posao u IMTEC-u, firmi koja se bavi prodajom i servisiranjem računarske opreme. Poslodavcu je bio potreban radnik, prodavač računarske opreme. Bio sam slobodan da ih pitam da li im treba serviser, ušao sam u uži krug. „- ushićeno priča Belmin.

Dok gleda na sat jer se mora vratiti na svoje radno mjesto, nastavlja priču: „ Sretan sam. Trudio sam se. Posao neće sam doći. Smatram da mi mladi trebamo da se izborimo za sebe, da ulažemo u sebe. Preporučio bih svim nezaposlenim osobama da aktivno  prate stranicu  JU „ Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo„ Sarajevo, www.szks.ba  i  mobilnu aplikaciju “ Zaposli se“ na kojoj su svakodnevno najnoviji oglasi.

“Voditelji Klubova za traženje posla su profesionalno obavili posao. Motivisali su nas i vratili samopouzdanje i volju da aktivno tražimo posao i na koncu se zaposlimo.“- kaže Belmin.

Klub za traženje posla je aktivna mjera koju provode službe za zapošljavanje s ciljem podrške dugoročno nezaposlenim da steknu vještine aktivnog traženja posla, i da uz pomoć grupne podrške, motivacije i vršnjačkog pritiska lakše pronađu posao. 

Izvor: www.szks.ba/www.careerdays.rs  ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img