back to top
Yep inkubatorYEP priča o uspjehu: Belmin je dobio posao koji je želio

YEP priča o uspjehu: Belmin je dobio posao koji je želio

Da trud i rad urodi plodom, najbolji primjer je Belmin Tuzlić, momak iz Sarajeva koji je po završetku svog srednjoškolskog oborazovanja bio na evidenciji Službe Kantona Sarajevo pune dvije godine. U periodu dok je bio nezaposlen odlučio je da upiše IT Akademiju da se usavrši u poslu programiranja. Smatrao je da je to neophodno za aktivno traženje posla u domenu IT-ija. 

Savjetodavci Biora Novi Grad su Belmina uputili u Klub za traženje posla, ciklus koji je trajao 12 dana. Tokom pohađanja Kluba Belmin je usavršio način predstavljanja poslodavcu, samoinicijatvno traženje posla, razgovor sa poslodavcem itd.

19143854_1520248631359840_2442963017919029895_o

„Za vrijeme učešća u Klubu pozvan sam na razgovor za posao u IMTEC-u, firmi koja se bavi prodajom i servisiranjem računarske opreme. Poslodavcu je bio potreban radnik, prodavač računarske opreme. Bio sam slobodan da ih pitam da li im treba serviser, ušao sam u uži krug. „- ushićeno priča Belmin.

Dok gleda na sat jer se mora vratiti na svoje radno mjesto, nastavlja priču: „ Sretan sam. Trudio sam se. Posao neće sam doći. Smatram da mi mladi trebamo da se izborimo za sebe, da ulažemo u sebe. Preporučio bih svim nezaposlenim osobama da aktivno  prate stranicu  JU „ Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo„ Sarajevo, www.szks.ba  i  mobilnu aplikaciju “ Zaposli se“ na kojoj su svakodnevno najnoviji oglasi.

“Voditelji Klubova za traženje posla su profesionalno obavili posao. Motivisali su nas i vratili samopouzdanje i volju da aktivno tražimo posao i na koncu se zaposlimo.“- kaže Belmin.

Klub za traženje posla je aktivna mjera koju provode službe za zapošljavanje s ciljem podrške dugoročno nezaposlenim da steknu vještine aktivnog traženja posla, i da uz pomoć grupne podrške, motivacije i vršnjačkog pritiska lakše pronađu posao. 

Izvor: www.szks.ba/www.careerdays.rs 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP