Yep inkubatorYEP Priče o uspjehu: Lakše do zaposlenja uz stručnu podršku Kluba...

YEP Priče o uspjehu: Lakše do zaposlenja uz stručnu podršku Kluba za traženje posla

Azra Ajkunić trenutno zaposlena u OŠ „Edhem Mulabdić“, po zanimanju socijalni radnik. Prije zaposlenja se nalazila na evidenciji nezaposlenih osoba Kantona Sarajevo. Na preporuku savjetodavca aktivno se uključila u Klub za traženje posla gdje je stekla određene vještine. Iskustvo iz kluba, savjetodavac iz Biroa Novi Grad Tamara Jakupović koja ju je uputila na razgovor za posao, kao i svi ostali uposlenici biroa zaslužni su što je danas uposlenica škole.

yep priče o uspjehu: lakše do zaposlenja uz stručnu podršku kluba za traženje posla

„Prije svega želim se zahvaliti JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo i Birou Novi Grad jer su mi omogućili učestvovanje u Klubu za traženje posla, bilo je to korisno iskustvo i ugodno provedeno vrijeme u klubu. Upoznata sa novim mogućnostima pronalaska posla, novim načinom pisanja CV-ija i motivacionog pisma, uživala sam u radionicama koje su predano vodile Mersiha i Amra. Kroz aktivnosti u Klubu za traženje posla, promijenila sam mišljenje o ulozi Birou za zapošljavanje i uvidjela koliki značaj ima. Kroz stručnu podršku kluba stekla sam potrebno samopouzdanje koje mi je nedostajalo i vjeru da ću uspjeti pronaći posao. Nepunih godinu dana poslije, savjetodavac Tamara Jakupović uputila me na razgovor za posao i od tada sam zaposlena osoba.

Jasmin Baručija po zanimanju kuhar, nalazio se na evidenciji nezaposlenih osoba JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo od 2015. godine. Uz aktivno traženje posla i na preporuku svog savjetodavca sa Biroa Novi Grad postao je član Kluba za traženje posla u septembru 2017. godine.  Kroz program stručne podrške kluba je uspio da prevaziđe  nedostatak samopouzdanja i ohrabri se u daljnjem traženju posla. Zaposlenje je pronašao u martu ove godine. Kroz svoju kratku priču želi da sve nezaposlene osobe  motiviše i poruči da ne odustaju, te aktivno se uključe u svakodnevno traženje posla koje će sigurno dovesti do rezultata.  

yep priče o uspjehu: lakše do zaposlenja uz stručnu podršku kluba za traženje posla

„Kroz aktivnosti u Klubu za traženje posla naučio sam kako da napravim CV, poslovnu ponudu i popratno pismo. Naučio sam kako da se na najbolji način predstavim poslodavcu.  Nisam imao puno iskustva sa poslodavcima, zato mi je vježba u kojoj smo učili radeći intervjue između sebe i najviše pomogla. S toga, preporučio bih svim nezaposlenim osobama koje se nalaze na evidenciji da postanu članovi kluba i nauče kako se na pravi način predstaviti poslodavcu. S obzirom da sam po prirodi osoba koja nije previše otvorena i komunikativna, učestvovanje u klubu kroz praktičan rad i komunikaciju sa grupom su mi dosta pomogli, u smislu da se oslobodim i steknem potrebno samopouzdanje. Nakon aktivnog sudjelovanja u Klubu, saradnja sa savjetodavcem na birou se nastavila. Ne samo da sam aplicirao na otvorene konkurse, nego ohrabren stečenim iskustvom, posjećivao sam i firme koje nisu oglasile slobodna radna mjesta. Takav pristup, aktivno traženje posla i dovelo me do zaposlenja. Zahvalan sam prije svega voditeljici Kluba Tamari Jakupović, ali i svim ostalim zaposlenicima biroa Novi Grad kao i  članovima kluba.

izvor: https://szks.ba  ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img