Yep inkubatorYEP uspješna priča: Ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

YEP uspješna priča: Ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

Povodom nastavka aktivnosti programa Klub za traženje posla, kojeg provodi JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo u svim svojim općinskim biroima kao jednu od aktivnih mjera zapošljavanja, objavljujemo priču Ajle Likić koja je upravo zahvaljujući učešću u Klubu za traženje posla uspjela pronaći zaposlenje.

Naime, nakon što je u septembru uspješno završila program Kluba za traženje posla Biroa Ilijaš na preporuku savjetodavca Sedine Sulejmanović, aktivno se uključila u traženje posla i ubrzo zasnovala radni odnos u jednoj od firmi koje se nalaze u Općini Ilijaš, a koja zadnjih godina bilježi stalni rast proizvodnje, što rezultira potrebom za zapošljavanjem novih ljudi, a nadamo se i boljim uslovima rada za sve uposlene. Tako da ovaj slučaj doživljavamo kao i naš uspjeh, vjerujemo da će ovakvih primjera u budućnosti biti više.

yep uspješna priča: ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

“Poslije više od godinu dana redovnih javljanja na biro za zapošljavanje, pozvala me gđa Sedina Sulejmanović i ponudila mi je učešće u Klubu za traženje posla.  U klubu sam stekla dodatna znanja i vještine, kako bih se na najbolji način pripremila i odgovorila potrebama poslodavaca prilikom prijava na posao. Pored toga, izdvojila bih vježbu simulacije razgovora sa poslodavcem, koja mi je vjerujem i najviše pomogla da dođem do željenog zaposlenja. Uz podršku kluba i razgovor sa savjetodavcem uvidjela sam svoje prednosti i mane kojima do tada nisam pridavala značaj, tako sam nakon nepunih mjesec dana od učešća u klubu, pronašla posao.

Ovim putem, želim se zahvaliti JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo i savjetodavcu,  na povjerenju i znanju koje su mi pružili te pozvati sve nezaposlene osobe iz Kantona Sarajevo da se informišu i uključe u Klub za traženje posla, gdje stiču znanja i vještine relevantne za traženje posla, koje će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju”.

Izvor: careerdays.rs/szks.ba ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img