back to top
Yep inkubatorYEP uspješna priča: Ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

YEP uspješna priča: Ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

Povodom nastavka aktivnosti programa Klub za traženje posla, kojeg provodi JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo u svim svojim općinskim biroima kao jednu od aktivnih mjera zapošljavanja, objavljujemo priču Ajle Likić koja je upravo zahvaljujući učešću u Klubu za traženje posla uspjela pronaći zaposlenje.

Naime, nakon što je u septembru uspješno završila program Kluba za traženje posla Biroa Ilijaš na preporuku savjetodavca Sedine Sulejmanović, aktivno se uključila u traženje posla i ubrzo zasnovala radni odnos u jednoj od firmi koje se nalaze u Općini Ilijaš, a koja zadnjih godina bilježi stalni rast proizvodnje, što rezultira potrebom za zapošljavanjem novih ljudi, a nadamo se i boljim uslovima rada za sve uposlene. Tako da ovaj slučaj doživljavamo kao i naš uspjeh, vjerujemo da će ovakvih primjera u budućnosti biti više.

yep uspješna priča: ajlin put do posla nakon više od godinu nezaposlenosti

“Poslije više od godinu dana redovnih javljanja na biro za zapošljavanje, pozvala me gđa Sedina Sulejmanović i ponudila mi je učešće u Klubu za traženje posla.  U klubu sam stekla dodatna znanja i vještine, kako bih se na najbolji način pripremila i odgovorila potrebama poslodavaca prilikom prijava na posao. Pored toga, izdvojila bih vježbu simulacije razgovora sa poslodavcem, koja mi je vjerujem i najviše pomogla da dođem do željenog zaposlenja. Uz podršku kluba i razgovor sa savjetodavcem uvidjela sam svoje prednosti i mane kojima do tada nisam pridavala značaj, tako sam nakon nepunih mjesec dana od učešća u klubu, pronašla posao.

Ovim putem, želim se zahvaliti JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo i savjetodavcu,  na povjerenju i znanju koje su mi pružili te pozvati sve nezaposlene osobe iz Kantona Sarajevo da se informišu i uključe u Klub za traženje posla, gdje stiču znanja i vještine relevantne za traženje posla, koje će dodatno uticati na njihovo samopouzdanje i motivaciju”.

Izvor: careerdays.rs/szks.ba

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP