back to top
Mediji i MarketingBH Telecom 5G mreža nije u fazi instalacija

BH Telecom 5G mreža nije u fazi instalacija

BH Telecom 5G mreža nije u fazi instalacije javljaju iz ove kompanije.

Pvodom sve učestalijih upita medija, te, kako navode, neosnovanih i netačnih navoda i komentara po društvenim mrežama u kojima se lažno predstavljaju činjenice o instaliranju 5G baznih stanica u Bosni i Hercegovini.

Osnovni preduslov za komercijalno puštanje 5G mreže u Bosni i Hercegovini je, navode iz BH Telecoma, uređenje regulatornog okvira i adekvatne dozvole koje izdaju nadležne institucije.

BH Telecom 5G nije nikakava zavjera

  • Ova kompanija nema instalirane 5G bazne jedinice na svojim baznim stanicama u BiH, niti vrši postavljanje opreme/baznih stanica bez najave. Sa svim informacijama o razvoju 5G mreže BH Telecom redovno informiše javnost i to isključivo činjenicama.

Podsjećamo da je ova kopanija prva u BiH testirao 5G u maju 2020. godine, u kontrolisanim uvjetima na lokaciji u prostorijama BH Telecoma, te nisu provođene dodatne aktivnosti na širenju, niti komercijalizaciji 5G mreže.

Sve instalirane antene BH Telecoma koriste se za 2G/3G/4G mrežu, a infrastruktura se postavlja po strogim standardima.

Testiranje utjecaja bazne stanice od relevantnih tijela je preduslov za upotrebnu dozvolu i puštanje opreme u rad – izjavio je v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa Adnan Huremović.

bh telecom 5g mreža nije u fazi instalacija
BH Telecom 5g ćemo čekati još neko vrijeme

Također, najava svih radova ove kompanije sa preciznim terminima dostavlja se nadležnim institucijama i objavljuje na web stranici Telecoma, a o čemu svjedoči način na koji je javnost bila upoznata tokom instalacije 4G mreže.

Nažalost, nije prvi put da se na ovakav način neodgovornim postavljanjem dezinformacija po društvenim mrežama nanosi šteta kako BH Telecomu, tako i razvoju i nivou obrazovanja društva u cjelini – navodi se u saopćenju BH Telecoma.

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP