Yep inkubatorPodrška za sva četiri bizis plana u općini Čelić!

Podrška za sva četiri bizis plana u općini Čelić!

Emina Mehanović, Edin Suljević, Edin Šadić i Amer Karamović, četiri su mlade osobe koje žele ostati u svojoj općini i živjeti svoje ideje! Iznimno nam je zadovoljstvo što je Impakt fondacija uspjela prepoznati i podržati njihove unikatne biznis ideje. Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom ovi mladi ljudi uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku.

Finalnoj prezentaciji projekata prisustvovala je i Lejla Elezović, pomoćnica ministra za sport i mlade u Ministarstvu za kulturu, sport i malde Tuzlanskog kantona koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo. Gđa Elezović je istakla i da se radi o projektu koji je definisan u Strategiji za mlade Tuzlanskog kantona čiji je nosilac izrade i implementacije Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, a utvrđenog na osnovu sprovedenog istraživanja koje je pokazalo potrebu za podrškom mladima na području Kantona u pokretanju i razvoju biznisa.

Prezentaciji je prisustvovao i savjetnik načelnika općine Čelić, Vinko Pavlović, koji je svojim mladim sugrađanima pored motivirajućih rijeći ohrabrenja poželio veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima. Članica Komisije za odabir poslovnih ideja bila je i Azra Ibrišimović, predstavnica Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona – partnera na projektu.

Projekat se nastavlja prezentacijom poslovnih ideja u Kladnju 16.7.2021. godine.

U sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 5 nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona (Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Teočak, Općine Kladanj i Općine Doboj Istok) u 2021. godini realizira se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za do 20 novih poslovnih poduhvata na području navedenih općina pokrenutih od strane mladih.  Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i jedan je od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img