Yep inkubatorYEP Inkubator poslovnih ideja: Majin logopedski kabinet na usluzi djeci sa poteškoćama...

YEP Inkubator poslovnih ideja: Majin logopedski kabinet na usluzi djeci sa poteškoćama u govoru

Općina Novo Sarajevo je jedna od 33 općine koja sa YEP-om zajednički radi na implementaciji YEP inkubatora poslovnih ideja. Kroz Inkubator, YEP i Općina sudionicima su osiguravali podršku u jačanju poduzetničkih kapaciteta, razvoju poslovnog modela i poslovnog plana te implementaciji poslovne ideje. Da je ovaj pristup dao rezultate govori i priča dvadesetsedmogodišnje Maje Terzić koja se uključila u Inkubator te iskoristila sve aspekte podrške koju je YEP uz podršku Vlade Švajcarske. Njenu priču donosimo u cjelosti, a Majin rad sa djecom koja imaju poteškoće u govoru doprinosi njihovoj socijalnog inkluziji, smanjuje osjećaj izdvojenosti i doprinosi njihovim boljim rezultatima tokom školovanja. 

“Po struci sam master diplomirani defektolog – logoped. Nakon  završetka fakulteta najveća želja mi je bila da se zaposlim u struci i radim ono za šta sam se školovala. Tražeći posao shvatila sam da je u Sarajevu velika potreba za defektolozima- logopedima, ali s obzirom da zdravstvene, školske i predškolske ustanove ne raspolažu sredstvima za zapošljavanje dodatnog broja logopeda odlučujem da otvorim svoj logopedski kabinet. Činjenice koje mi je analiza tržišta pokazala, a to je velika zastupljenost razvojnih govorno-jezičkih poremećaja sa jedne strane te nedovoljan broj logopeda sa druge strane, ohrabrile su me da krenem sa poduhvatom otvaranja privatne prakse.

yep inkubator poslovnih ideja: majin logopedski kabinet na usluzi djeci sa poteškoćama u govoru
Djevojcica uzrasta od 6 godina kojoj je trebao biti odložen upis u školu- razlog odstupanje u jezičkim normama standardnih uzrastu. Veliki uspjeh viđen nakon svakodnevnih tretmana, te je krenula je u školu

Nakon što sam od prijatelja saznala za program YEP inkubatora odlučujem se prijaviti. Svaka finansijska pomoć kada ste na početku privatnog biznisa je dobrodošla, a meni je bio potreban i aparat koji se koristi u logopedskoj praksi a kojeg nisam mogla priuštiti obzirom da sam tek počela sa radom.

yep inkubator poslovnih ideja: majin logopedski kabinet na usluzi djeci sa poteškoćama u govoru

YEP program mi je pomogao da kroz 3 mjeseca druženja sa mladim preduzetnicima koji su se odlučili na isti korak kao i ja, pohađanja radionica te dobijanja raznih zadaća na kojima sam radila razvijem svoj preduzetnički duh, naučim stvari koje su bitne za opstanak posla ali i ono najvažnije, nikada ne odustajem i borim se za ono što želim postići.  

U narednom periodu namjeravam da za svoj kabinet pokušam nabaviti dodatni broj savremenih aparata, i kompjuterskih programa koji bi još više unaprijedili moj rad te djecu i njihove roditelje učinili zadovoljnim. 

Kao mladi poduzetnik smatram da ljubav prema onome što radite, upornost, velika volja za uspjeh, želja da pokrenete nešto i na taj način pomognete drugima vode ka ostvarenju snova.

yep inkubator poslovnih ideja: majin logopedski kabinet na usluzi djeci sa poteškoćama u govoru ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img