Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Uz liniju zaštitnih maski i nova kolekcija proljeće...

YEP inkubator poslovnih ideja: Uz liniju zaštitnih maski i nova kolekcija proljeće – ljeto iz Modnog salona Burzika Unique Prijedor

Brend Burzika Unique posvećen je odvažnim ženama koje žele biti jedinstvene, izbjegavaju uniformiranost te izražavaju ženstvenost kroz unikatne odjevne komade. Burzika Unique upravo nudi kvalitetu i eleganciju, moderne i autentične kreacije za sve dame koje se odjevnim stilom žele izdvojiti iz mase. U modnoj radionici sestara Olivere i Seke, mogu se pronaći kaputi od vune i čohe, haljine, hlače, košulje sa zanimljivim, ručno rađenim detaljima, šarene suknje i marame, za prepoznatljivost svake dame.

Sa pandemijom korona virusa i suočene sa negativnim posljedicama pandemije kao i većina malih preduzetnika u Bosni i Hercegovini, Olivera i Seka, odlučile su prilagoditi i proširiti proizvodni asortiman salona uvođenjem proizvodnje zaštitnih maski. Maske različitih dezena, ali sa kvalitetnim materijalima koje osiguravaju zaštitu onoga koji ih nosi, ali i osoba u okolini.

O načinima snalaženja u doba pandemije i prilagodbe poslovnog modela, Olivera navodi: “Kada je proglašena pandemija i vanredno stanje shvatila sam da pripreme za ljetnu kolekciju nemaju smisla. Proizvodi koji su nam u ovo vrijeme bili primarni, a to su maturske haljine, su otkazani. Stoga smo odlučile da probno izradimo 20 zaštitnih maski, i objavile smo ih na stranici Modnog salona Burzika Unique. Sljedećeg dana su već počele narudžbe sugrađana ali i javnih i privatnih preduzeća koje su u to vrijeme radile u Prijedoru, kao što su Telekom, Dom zdravlja, Zavod za socijalni rad, Nova Ivančica, Lipa drvo, apoteke i drugi.”

“Reakcije sugrađana su bile odlične, s obzirom na nestašicu ali i visoke cijene zaštitinih maski, te su kupci bili presretni što u našem gradu imaju dostupne pamučne maske, koje su za višekratnu upotrebu, i uz pristupačne cijene”, s ponosom ističe ova preduzetnica iz Prijedora.

Da je trenutna negativna situacija po preduzetnike u Bosni i Hercegovini stvorila i neke nove prilike, dokaz je i Burzika Unique. Naime, ove preduzetnice ostvarile su saradnju sa preduzećem koje je vlasnik brenda odnosno modne linije Lanilla, a koje svoje proizvode izvozi u Italiju. Za njih je Burzika Unique vršila uslužno šivanje jer su im određeni partneri otkazali saradnju zbog novonastale situacije.

Iako je potražnja za zaštitnih maskama i dalje visoka, sestre Olivera i Seka su pripremile i početkom maja lansirale novu kolekciju proljeće – ljeto. Kolekcija je, također, prilagođena trenutnim uslovima, te kolekciju proljeće ljeto Burzika Unique čine praktičniji i jeftiniji modeli suknji i haljina.

Olivera i Seka i dalje nastavljaju da razvijaju vlastiti biznis. S obzirom da su vlasnice još jednog dodatnog biznisa, iz oblasti trgovine, njihov plan za naredni period je objedinjavanje dva biznisa i razvoj kapaciteta.

Modni salon Burzika Unique je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području grada Prijedora zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Prijedor. Pored stručne i finansijske podrške, za Burzika Unique osiguran je i mentor iz oblasti tekstilne industrije, ali i članstvo ne OREA bazaar platformi.

Modni salon Burzika Unique možete kontaktirati putem profila na društvenim mrežama:

Burzika Unique FB: @burzikauniquesalon

Burzika Unique Instagram: @burzikaunique

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP