Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Turistička agencija LOM Banja Luka i Apartmani Marija...

YEP inkubator poslovnih ideja: Turistička agencija LOM Banja Luka i Apartmani Marija od danas ponovo na usluzi gostima

Turistička agencija LOM s.p. Banja Luka i u sklopu nje Apartmani Marija ponovo su otvoreni za klijente i goste od 01.06.2020. godine. Nakon prestanka rada i negativnih posljedica COVID 19 pandemije na sve biznise iz oblasti turizma u Bosni i Hercegovini, tako i LOM s.p., po ublažavanju mjera, ova agencija ponovo pokreće svoje aktivnosti u oblasti turizma.

Pored Apartmana Marija u Banja Luci, Agencija LOM nudi i turističke ture kroz grad, kao i organizaciju raftinga, hajkinga i drugih vrsta planinarskog turizma, a u saradnji sa poslovnim partnerima.

Luka Macanović, mladi je menadžer sa višegodišnjim iskustvom u vođenju preduzetničkih poduhvata i vlasnik je Turističke agencije LOM s.p. Banja Luka. O tome kako je COVID 19 pandemija utjecala na poslovanje njegovog preduzeća ali i koje aktivnosti sprovodi na prevazilaženju negativnih posljedica i normalizaciji poslovanja, ističe: “Usljed pandemije i zabrane okupljanja i kretanja, ali i zatvaranja granica obustavili smo rad. Sa popuštanjem mjera, uveli smo nove promotivne pakete i veći fokus stavili na domaće turiste. Dali smo popust od 10% na ranije rezervacije, kao i dodatnih 10% na 3 ili više noćenja u Apartmanu Marija. Što se tiče pridržavanja mjera zaštite, Apartmani Marija su poznati po čistoći i urednosti, tako da su čišćenje i dezinfekcija oduvijek bile obavezne aktivnosti”.

Pandemija nije utjecala na planove razvoja ovog biznisa. I dalje stoje planovi da pored objedinjene turističke ponude u gradu na Vrbasu, sa naglaskom na aktivan odmor, LOM s.p. će se povezati sa osobama i pravnim licima koji se bave turizmom u susjednim gradovima i opštinama koji, također, imaju veliki turistički potencijal, kako bi se razvijala ponuda ove Agencije.

Turistička agencija LOM je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području grada Banja Luka zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Banja Luka.

Više informacija o Agenciji LOM Banja Luka možete pronaći na:

LOM s.p. Banja Luka FB: lomspbanjaluka

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img