Yep inkubatorYEP priča o uspjehu: Amela je zahvaljujući Klubu za traženje posla dobila...

YEP priča o uspjehu: Amela je zahvaljujući Klubu za traženje posla dobila zaposlenje u struci

Aktivnim traženjem posla i uz podršku Kluba za traženje posla u okviru Biroa za zapošljavanje Vogošća mlada inžinjerka Amele Subašić uspjela je pronaći posao, koji je u skladu sa njenim obrazovanjem. Pročitajte njenu kratku priču koja svjedoči kako savjetodavna podrška daje rezultate i pomaže da se nezaposlene osobe što prije integrišu na tržištu rada.

“Nisam neki pisac, pogotovo sam loša u pisanju događaja, ali imam želju da Vam prenesem svoje iskustvo. Naime, magistrirala sam mašinstvo, a mi inžinjeri pretežno se pokažemo na djelima, pa riječi budu suvišne. Ipak, ovaj period u mom životu, ovaj preokret moram da podijelim.

Sve je počelo u januaru kada sam otišla na Biro za zapošljavanje Vogošća radi redovnog javljanja na evidenciju nezaposlenih osoba. Tom prilikom ponudili su mi da učestvujem u aktivnostima  Kluba za traženje posla, nešto kao poslovna edukacija, može se reći i obuka za nezaposlene. Pomislih u sebi, šta li ću naučiti za 5 dana, gdje ću djecu ostaviti na dva sata svaki dan, ima li smisla, ima li koristi od toga? Na trenutak sam razmislila i pristala, moram priznati bila sam pesimistična oko toga, ali nakon prvog dana obuke promijenila sam mišljenje o Klubu za traženje posla. 

yep priča o uspjehu: amela je zahvaljujući klubu za traženje posla dobila zaposlenje u struci

Kroz program stručne podrške kluba spoznala sam svoje kvalitete, prednosti i mane. Naučila sam kako pravilno napisati CV i motivaciono pismo, upoznala divne ljude s kojima sam još uvijek u kontaktu. Radionice je održavala  radnica  Biroa Vogošća Mejra Begović koja nam je prenijela svoje znanje i iskustvo. Zahvaljujući njoj, klubu i uopće prilici da učestvujem u takvim aktivnostima, u februaru sam dobila posao u struci. Radim posao koji sam kroz svoje studiranje priželjkivala. Učim, napredujem i ostvarujem svoj dugo očekivani san. Osjećam veliku zahvalnost i potrebu da se i na ovaj način zahvalim, prije svega Mejri, a zatim i onima koji su mi omogućili i pružili priliku za ovakvu vrstu podrške kroz Klub za traženje posla.” 

https://szks.ba/ i careerdays.rs 

  ')}

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img