back to top
Yep inkubatorYEP priča o uspjehu: Amela je zahvaljujući Klubu za traženje posla dobila...

YEP priča o uspjehu: Amela je zahvaljujući Klubu za traženje posla dobila zaposlenje u struci

Aktivnim traženjem posla i uz podršku Kluba za traženje posla u okviru Biroa za zapošljavanje Vogošća mlada inžinjerka Amele Subašić uspjela je pronaći posao, koji je u skladu sa njenim obrazovanjem. Pročitajte njenu kratku priču koja svjedoči kako savjetodavna podrška daje rezultate i pomaže da se nezaposlene osobe što prije integrišu na tržištu rada.

“Nisam neki pisac, pogotovo sam loša u pisanju događaja, ali imam želju da Vam prenesem svoje iskustvo. Naime, magistrirala sam mašinstvo, a mi inžinjeri pretežno se pokažemo na djelima, pa riječi budu suvišne. Ipak, ovaj period u mom životu, ovaj preokret moram da podijelim.

Sve je počelo u januaru kada sam otišla na Biro za zapošljavanje Vogošća radi redovnog javljanja na evidenciju nezaposlenih osoba. Tom prilikom ponudili su mi da učestvujem u aktivnostima  Kluba za traženje posla, nešto kao poslovna edukacija, može se reći i obuka za nezaposlene. Pomislih u sebi, šta li ću naučiti za 5 dana, gdje ću djecu ostaviti na dva sata svaki dan, ima li smisla, ima li koristi od toga? Na trenutak sam razmislila i pristala, moram priznati bila sam pesimistična oko toga, ali nakon prvog dana obuke promijenila sam mišljenje o Klubu za traženje posla. 

yep priča o uspjehu: amela je zahvaljujući klubu za traženje posla dobila zaposlenje u struci

Kroz program stručne podrške kluba spoznala sam svoje kvalitete, prednosti i mane. Naučila sam kako pravilno napisati CV i motivaciono pismo, upoznala divne ljude s kojima sam još uvijek u kontaktu. Radionice je održavala  radnica  Biroa Vogošća Mejra Begović koja nam je prenijela svoje znanje i iskustvo. Zahvaljujući njoj, klubu i uopće prilici da učestvujem u takvim aktivnostima, u februaru sam dobila posao u struci. Radim posao koji sam kroz svoje studiranje priželjkivala. Učim, napredujem i ostvarujem svoj dugo očekivani san. Osjećam veliku zahvalnost i potrebu da se i na ovaj način zahvalim, prije svega Mejri, a zatim i onima koji su mi omogućili i pružili priliku za ovakvu vrstu podrške kroz Klub za traženje posla.” 

https://szks.ba/ i careerdays.rs 

 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP