Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care je vodeći svetski proizvođač proizvoda i usluga za osobe sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom. Oko 3 miliona pacijenata sa ovom bolesti širom sveta redovno prolaze kroz dijalizno lečenje. Dijaliza je vitalna procedura za čišćenje krvi koja zamenjuje funkciju bubrega u slučaju bubrega.

Brinemo za više od 310.000 pacijenata u našoj globalnoj mreži preko 3.600 klinika za dijalizu. Istovremeno, poslujemo na 37 proizvodnih lokacija na svim kontinentima, kako bismo obezbedili proizvode za dijalizu, kao što su mašine za dijalizu, dijalizatori i srodni potrošni materijal.

Naša strategija je usmerena ka održivom rastu. Cilj nam je kontinuirano poboljšati kvalitet života pacijenata sa bolešću bubrega nudeći inovativne proizvode i koncepte tretmana najvišeg kvaliteta.
Sedište korporacije Fresenius Medical Care nalazi se u Bad Homburg v.d.H., u Nemačkoj. Sedište Severne Amerike nalazi se u Valthamu, u državi Massachusetts, a sedište Azijsko-pacifičkog centra se nalazi u Hong Kongu.

Naše osnovne vrednosti:
• Kvalitet, iskrenost i integritet
• Inovacije i poboljšanja
• Poštovanje i dostojanstvo

U našoj zemlji sedište ove kompanije se nalazi u Vršcu.