Istorija

Career Days 2018

Career Days je najstariji sajam zapošljavanja u Srbiji sa tradicijom dugom već 25 godina. Cilj sajma je da mladima pruži mogućnost da se zaposle ili nađu praksu. Projektni menadžer ovogodišnjeg sajma bila je Tijana Novčić , koja je zajedno sa svojim timom uspela da poveže mlade sa privredom. Career Days se sastojao iz dva dela – radionice i samog sajma. Prvi deo podrazumevao je radionica pod nazivom ,,Dani uspeha'' , koje su održane u Savremenoj gimnaziji 18. maja. Radionica se sastojala iz 4 teme pri čemu su ugosćene 2 kompanije i 2 eksterna predavača. Sajamski deo održan je 19. oktobra u Tržnom centru Zira i pored prilike da se upoznaju sa kompanijama učesnicama, delegati su imali prilike da učestvuju u petominutnom razgovoru za posao - speed dating-u, koji se i ove godine pokazao kao vrlo uspešan. Trend povećanja posećenosti održao se i ove godine čime smo pokazali istrajnost u nameri da omogućimo mladima da spremno grade svoju karijeru.

Career Days 2017

Career Days u 2017 godini je održan dva puta. Project Manager 22. Career Days-a bio je Danilo Maksimović, projekat je održan u martu. On je zajedno sa svojim timom uspeo da poveže mlade sa privredom i pružio im je mogućnost za praksu ili posao.

Na čelu organizacionog Career Days tima koji se održavao 23. put bila je Jovana Milivojevic. Sajam se sastajao iz dva dela. Prvi deo je bio u maju u Opštini Savski Venac, gde su se održale radionice pod nazivom „Ekskluzivno sa Delhaizem“. Drugi deo Career Days-a je održan 13. oktodra u galeriji Progres u Knez Mihajlovoj ulici. Pored sajamskog dela, “Career Days” je uključivao i Speed Dating, kratki intervjui za praksu i posao. Na sajmu je bilo 23 kompanije i prikupljeno je oko 1700 CV-jeva. Posećenost je bila veoma velika, što je još jednu godinu zaredom pokazalo i potvrdilo značaj ovog projekta.

Career Days 2016

Career Days 2016 se sastojao iz dva dela. Prvi deo- Career Workshops održan je 02. i 03. marta u prostorijama opštine Vračar. Radionice su bile namenjene studentima prve godine i kroz 8 radionica tokom ova dva dana učesnici su bili u prilici da steknu veštine koje će im pomoći da efikasnije završe studije i započnu svoju karijeru. Takođe, kao i prethodnih godina, deo Career Days-a je bio i sajam koji se održao u hotelu Crowne Plaza 15. i 16. marta. Ono što je obeležilo ovaj Career Days jeste to da je prvi put uveden Speed Dating, tj. petominutni intervjui delegata sa kompanijama učesnicama što se pokazalo kao veliki uspeh, i ta tradicija će se nastaviti i ove godine. Project Manager 22. Career Days-a bila je Milica Lazović koja je zajedno sa svojim timom postavila nove standarde uspeha i pomogla mladima da uspešno započnu svoju karijeru.

Career Days 2015

Tradicionalni sajam edukacija, praksi i zapošljavanja održan je 10. i 11. marta u beogradskom hotelu “Crowne Plaza”. Tokom trajanja sajma mladi i perspektivni ljudi imali su priliku da se, u neformalnom okruženju, upoznaju sa načinom poslovanja, vizijom i uslovima rada u 17 uspešnih kompanija. Veliku zainteresovanost studenata i njihovu spremnost da aktivno učestvuju u kreiranju svoje karijere potvrđuje 3000 ostavljenij CV u elektronskoj bazi podataka koja stoji na raspolaganju kompanijama. Pored sajamskog dela, “Career days” je uključivao i Career Workshops, specijalizovane radionice za studente treće i četvrte godine kod kojih je akcenat bio na usvajanju praktičnih veština koje su neophodne za profesionalni razvoj. Inovacija ovogodišnjeg sajma bio je “Global talent” program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu, koji omogućava studentima da radom u drugačijem kulturnom okruženju usvoje inovativne metode i preuzmu inicijativu za svoje ideje. Organizacioni tim “Career Days” predvođen Marijom Birmančević još jednom je pokazao istrajnost u nameri da omogući mladima da prihvataju različite izazove i spremno grade svoju karijeru.

Career Days 2014

Sastojao se iz tri dela- Career Perspective, Career Insight I Career Launch. Sa ciljem da studentima i mladim ljudima pruži edukaciju i doprinese njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, u okviru projekta održan je “Career Perspective” u trajanju od četiri dana, u prostorijama Opštine Vračar i Opštine Savski Venac. Ovaj deo projekta usmeren je na studente druge, treće i četvrte godine fakulteta. Obuhvata edukacije i radionice na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcije, ali i razvoja brojnih veština koje su mladima neophodne u budućoj karijeri. Budući da omogućava sticanje mnogih znanja i veština potrebnih za dalji intelektualni i praktični razvoj, Career Perspective je jako koristan i motivišuć za svakog ko će uskoro stupiti na tržište rada.

Career Days 2013

Career Insight, održan 20. marta je događaj koji pruža mogućnosti svim zainteresovanima da upoznaju kompanije, mogućnosti zaposlenja i osnovne procese kojima se kompanije bave. Career Launch koji predstavlja selekcioni deo projekta i Career Perspective, edukativnog karaktera, su su se održavali paralelno u periodu od 1. do 5. aprila 2013. godine. Projekat se tada sastojao iz tri dela kao i sada. Career Insight održao se na Ekonomskom fakultetu, Career Perspective u opstini Vračar i Palilula i Career Launch u hotelu Holiday Inn. U suštini bio je veoma sličan kao prošlogodišnji, koncept je isti, samo sto je bilo oko 20 firmi. CV-jeva je bilo oko 1200. Posećenost je bila veoma velika, što je još jednu godinu zaredom pokazalo i potvrdilo značaj ovog projekta. Ove godine na čelu organizacionog tima bila je Zorana Petrović, student Ekonomskog fakulteta.