Biznis savjeti4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

Marketing proizvoda – Mnogi misle da je ideja o proizvodu i realizacija završnog proizvoda najteži dio puta ka uspješnoj priči, no u realnosti to nije tako

Proizvod koliko god da je dobar ne znači ništa ukoliko nije uspješno prezentiran publici i nitko ne zna za njega, piše biznis portal u za mlade careerdays.rs

Upravo zbog toga marketing je izuzetno važan prilikom lansiranja proizvoda na tržište. Nekoliko savjeta o tome kako lansirati proizvod na tržište putem interneta i društvenih mreža saznajte u nastavku teksta.

Društvene mreže su vaš adut

Društvene mreže koriste gotovo svi i odličan su način da izgradite zajednicu ljudi koje zanima vaš proizvod. Stvorite kod njih uzbuđenje i iščekivanje proizvoda.

Objavljujte zanimljive stvari o njemu, čemu on služi i zbog čega im je potreban.

Ukoliko je vaš proizvod u softverskom obliku, način na koji možete kreirati njegovu prezentaciju je putem kraćih videa o stvarima koje će on olakšati korisniku.

Video sadržaj je trenutno iznimno popularan na društvenim mrežama. Kako i ne bi kada govori puno više od riječi.

pet besplatnih alata
4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

Influenceri su odličan način promocije

Najbolji način promocije na internetu su influenceri, no bitno je dobro odabrati prave influencere koji će vas reklamirati.

Ovisno o vašem proizvodu, birajte i influencere u istoj niši. Uvijek pošaljite poruku većem broju influencera i usporedite cijene s veličinom publike i reakcijama na objave.

Instagram je najbolje mjesto za iskoristiti potencijal influencera, a u moru influencera odabrati pravog zna predstavljati pravu muku.

Upravo zato morate se posvetiti traženju i analizirati sve podatke. Od cijene, do broja pratitelja, lajkova i komentara.

Tajming je presudan za marketing prozvoda

Tražite li vi kupaće na jesen? Pretpostavljam da ne. Upravo zbog toga morate imati tajming kada ćete krenuti s marketingom vašeg proizvoda i kada ćete ga izbaciti na tržište. Proizvodi namijenjeni ljetu, poput kreme za sunčanje i prirodno tamljenje izbacuju se neposredno prije ljeta. Proizvodi za gubitak masti koji su namijenjeni pripremi za ljeto izbacuju se na tržište nekoliko mjeseci prije ljeta.

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!
Kako uspješno lansirati proizvod na tržište? Marketing prozvoda je ključan!

Kvaliteta proizvoda je neophodna

Nemojte razmišljati kratkoročno i izbaciti proizvod na kojemu planirate “okrenuti lovu”. Imajte u planu kreiranje kvalitetnog proizvoda koji će stvoriti dugoročne kupce i napraviti vam reklamu preko zadovoljnih kupaca. Zadovoljni kupci su presudni kod svake prodaje, a zadovoljstvo možete postići samo kvalitetom!

Ostali savjeti za marketing proizvoda

Zbog kratke infografije koju sam objavio na svojem LinkedIn profil-u odlučio sam se napisati ovaj članak s malo detaljnijim opisom ova 4 koraka.

Ostale savjete za marketing proizvoda imati ćete priliku pročitati u daljnim tekstovima na ovom blogu, od marketinga putem oglasa, do nekih drugih oblika marketinga ukoliko vam budžet ne dozvoljava velika ulaganja!

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!
4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP