Biznis savjeti4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

Marketing proizvoda – Mnogi misle da je ideja o proizvodu i realizacija završnog proizvoda najteži dio puta ka uspješnoj priči, no u realnosti to nije tako

Proizvod koliko god da je dobar ne znači ništa ukoliko nije uspješno prezentiran publici i nitko ne zna za njega, piše biznis portal u za mlade careerdays.rs

Upravo zbog toga marketing je izuzetno važan prilikom lansiranja proizvoda na tržište. Nekoliko savjeta o tome kako lansirati proizvod na tržište putem interneta i društvenih mreža saznajte u nastavku teksta.

Društvene mreže su vaš adut

Društvene mreže koriste gotovo svi i odličan su način da izgradite zajednicu ljudi koje zanima vaš proizvod. Stvorite kod njih uzbuđenje i iščekivanje proizvoda.

Objavljujte zanimljive stvari o njemu, čemu on služi i zbog čega im je potreban.

Ukoliko je vaš proizvod u softverskom obliku, način na koji možete kreirati njegovu prezentaciju je putem kraćih videa o stvarima koje će on olakšati korisniku.

Video sadržaj je trenutno iznimno popularan na društvenim mrežama. Kako i ne bi kada govori puno više od riječi.

pet besplatnih alata
4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

Influenceri su odličan način promocije

Najbolji način promocije na internetu su influenceri, no bitno je dobro odabrati prave influencere koji će vas reklamirati.

Ovisno o vašem proizvodu, birajte i influencere u istoj niši. Uvijek pošaljite poruku većem broju influencera i usporedite cijene s veličinom publike i reakcijama na objave.

Instagram je najbolje mjesto za iskoristiti potencijal influencera, a u moru influencera odabrati pravog zna predstavljati pravu muku.

Upravo zato morate se posvetiti traženju i analizirati sve podatke. Od cijene, do broja pratitelja, lajkova i komentara.

Tajming je presudan za marketing prozvoda

Tražite li vi kupaće na jesen? Pretpostavljam da ne. Upravo zbog toga morate imati tajming kada ćete krenuti s marketingom vašeg proizvoda i kada ćete ga izbaciti na tržište. Proizvodi namijenjeni ljetu, poput kreme za sunčanje i prirodno tamljenje izbacuju se neposredno prije ljeta. Proizvodi za gubitak masti koji su namijenjeni pripremi za ljeto izbacuju se na tržište nekoliko mjeseci prije ljeta.

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!
Kako uspješno lansirati proizvod na tržište? Marketing prozvoda je ključan!

Kvaliteta proizvoda je neophodna

Nemojte razmišljati kratkoročno i izbaciti proizvod na kojemu planirate “okrenuti lovu”. Imajte u planu kreiranje kvalitetnog proizvoda koji će stvoriti dugoročne kupce i napraviti vam reklamu preko zadovoljnih kupaca. Zadovoljni kupci su presudni kod svake prodaje, a zadovoljstvo možete postići samo kvalitetom!

Ostali savjeti za marketing proizvoda

Zbog kratke infografije koju sam objavio na svojem LinkedIn profil-u odlučio sam se napisati ovaj članak s malo detaljnijim opisom ova 4 koraka.

Ostale savjete za marketing proizvoda imati ćete priliku pročitati u daljnim tekstovima na ovom blogu, od marketinga putem oglasa, do nekih drugih oblika marketinga ukoliko vam budžet ne dozvoljava velika ulaganja!

4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!
4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img