back to top
GeekVPN mreža – kako ju podesiti

VPN mreža – kako ju podesiti

VPN mreža – kako ju podesiti

Kako funkcionira VPN mreža i koje su njezine prednosti?

VPN mreža je sistem čiji je primarni zadatak zaštita vaše IP adrese tijekom korištenja interneta. VPN mreža se može zamisliti kao svojevrsna brana između vas i davatelja interneta koja onemogućuje te iste davatelje interneta da vide koje internetske stranice posjećujete i koje podatke koristite. Isto tako, ona je neka vrsta filtera koji vaše podatke i informacije filtrira kao besmislice što je iznimno dobro u slučajevima kada se treće strane domognu vaših podataka jer oni tada postaju beskorisni. Postoje razne prednosti koje se vežu uz VPN, a mi ćemo nabrijati samo neke. VPN omogućuje sigurno šifriranje koje vaše mrežne aktivnosti čini skriveno na internetu. Ono što mnogi od nas žele izbjeći tijekom pretraživanja interneta je da netko sazna naše prebivalište ili boravište. VPN je iznimno efikasan u skrivanju vaše lokacije. VPN vam uz sve navedeno omogućuje pristup regionalnom web sadržaju koji nije uvijek dostupan. Siguran prijenos podataka je još jedna prednost koja se veže uz VPN.

Je li VPN mreža namijenjena svima?

Odgovor na pitanje u naslovu ovog odlomka je da. VPN mreža je namijenjena svima onima koji se služe internetom. Postoji nekoliko razloga zašto je VPN mreža korisna. Jednom kada se povežete na internet, vaš davatelj internetske veze može pratiti vaše radnje putem vaše IP adrese. Uz pomoć vaše IP adrese davatelj internetske usluge može vidjeti sve vaše aktivnosti na internetu. Zbog toga vaša povijest pregledavanja i aktivnosti može doći u posjedi trećih strana, kao što su naprimjer marketinške firme, službe sigurnosti itd. Također, možete postati žrtva i cyber napada koji podrazumijeva hakiranje vaših podataka koji zbog toga mogu biti izloženi kriminalnim radnjama i zloupotrebi. Osobe koje se često povezuju na otvorene javne Wi-Fi mreže imaju veće šanse da postanu žrtve cyber napada. Što prije osvijestite da internet može biti izrazito opasno mjesto za vaše podatke i vašu privatnost to ćete prije posegnuti za uslugama koje pruža VPN. VPN će vas štiti od svih nabrojanih prijetnji koje se nalaze na internetu.

Kako se instalira VPN mreža na pametnom telefonu?

VPN mreža se može instalirati na raznim uređajima koji imaju pristup internetu. Jedni od tih uređaja su i pametni telefoni. Ako želite znati kako se instalirala VPN mreža na pametnom telefonu, pročitajte onda ovaj tekst do kraja. Usluge VPN su vrlo jednostavne za korištenje na svim uređajima, pa tako i na pametnim telefonima. Prvi korak instalacije podrazumijeva preuzimanje VPN aplikacije iz iOS App Storea ili Google Play Storea. Budite svjesni toga da postoje razni besplatni pružatelji VPN usluga, ali ako ste u mogućnosti uvijek odaberite onog koji se plaća jer će vam to biti garancija da će vaši podaci biti sigurniji. Postupak instalacije je jednostavan i to prvenstveno zbog toga što su zadane postavke već definirane i to uglavnom za prosječnog korisnika pametnog telefona. Da bi se prijavili na VPN aplikaciju morate izraditi korisnički račun. Jednom kada se prijavite, aplikacija će vas u većini slučajeva sama voditi kroz usluge koje pruža VPN aplikacija.

Tagovi:

VPN mreža – kako ju podesiti Arz.hr.

www.arz.hr

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP