Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Pansion Jelena Višegrad spremno dočekuje goste i posjetioce

YEP inkubator poslovnih ideja: Pansion Jelena Višegrad spremno dočekuje goste i posjetioce

Okružen prirodnim ljepotama Višegrada Pansion Jelena nudi opuštajući odmor za sve oni koji prolaze ili dolaze u Višegrad. Pansion čine dva apartmana – sa jednom ili dvije spavaće sobe, u kojima mogu u boraviti i kućni ljubimci. Sve smještajne jedinice gledaju na prelijepu rijeku Drinu, a gosti se mogu opustiti u vrtu i baru. Najupečatljiviji dio ponude pansiona je terasa sa opremom za roštilj, koja gleda na Višegrad, Drinu i fascinatno zelenilo oko srca  grada.

„Turistički kompleks Andrićgrad koji slavi lik i djelo nobelovca Ive Andrića, ilustruje njegovo stvaralaštvo neprolazne vrijednosti izaziva najviše interesovanja. Svakako, tu je višegradski most, most Mehmed paše Sokolovića – spomenik istorije opisan u djelu Na Drini ćuprija, koji je star više od pet vijekova i kako je stariji, sve je ljepši i poželjniji za posjetu turistima iz cijelog svijeta.“, navode sestre Jelena i Jovana Borovčanin, vlasnice ovog Pansiona i dodaju „Naši biseri prirode, rijeka Drina i rijeka Rzav, osim splavarenja i uživanja u čistoj ljepoti, daje najukusniju ribu. Planinari svoje zadovoljstvo mogu pronaći u netaknutoj prirodi oko grada. Mnogo je znamenitosti i još više razloga za posjetiti Višegrad, da osjetite njegove čari i zavolite ovo mjesto. Brojne sportske, kulturne i zabavne manifestacije su dodatni razlog za posjetiti Višegrad tokom ljeta, a Pansion Jelena je tu da ugosti i najzahtjevnije turiste“.

Mokra Gora udaljena je 27 km od Pansiona Jelena, a Kaluđerske Bare 48 km. Nešto bliže, u višegradsku banju dolaze turisti kako bi pronašli rješenje brojnih zdravstvenih problema.

COVID 19 pandemija utjecala je i na poslovanje Pansiona, te je određeno vrijeme tokom proljeća ovaj Pansion bio zatvoren. Sa popuštanjem mjera, Pansion je otvoren i spremno dočekuje goste.

“Usljed pandemije i zabrane okupljanja i kretanja, ali i zatvaranja granica obustavili smo rad. Sa popuštanjem mjera, ponovo smo otvorili Pansion. Što se tiče pridržavanja mjera zaštite, Pansion je poznat po čistoći i urednosti, tako da su čišćenje i dezinfekcija oduvijek bile obavezne aktivnosti, ali sada je izvršena dezinfekcija cjelokupnog objekta te se nakon boaravka gostiju vrši posebna dezinfekcija”, ističe Jovana.

Jedinice u pansionu imaju prostor za sjedenje, TV sa satelitskim programima, internet, klimu, kuhinju, blagovaonicu i vlastitu kupaonicu. Pansion Jelena nudi mir, komfor i izlolovanost od buke i vreve, jer nije u strogom centru grada, a blizu je magistralnog puta.

Pansion Jelena je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području opštine Višegrad zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Opština Višegrad.

Više informacija o Pansionu Jelena možete pronaći na:

Pansion Jelena FB: Apartman Višegrad Pansion Jelena

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img