back to top
Yep inkubatorYEP inkubator poslovnih ideja: Pansion Jelena Višegrad spremno dočekuje goste i posjetioce

YEP inkubator poslovnih ideja: Pansion Jelena Višegrad spremno dočekuje goste i posjetioce

Okružen prirodnim ljepotama Višegrada Pansion Jelena nudi opuštajući odmor za sve oni koji prolaze ili dolaze u Višegrad. Pansion čine dva apartmana – sa jednom ili dvije spavaće sobe, u kojima mogu u boraviti i kućni ljubimci. Sve smještajne jedinice gledaju na prelijepu rijeku Drinu, a gosti se mogu opustiti u vrtu i baru. Najupečatljiviji dio ponude pansiona je terasa sa opremom za roštilj, koja gleda na Višegrad, Drinu i fascinatno zelenilo oko srca  grada.

„Turistički kompleks Andrićgrad koji slavi lik i djelo nobelovca Ive Andrića, ilustruje njegovo stvaralaštvo neprolazne vrijednosti izaziva najviše interesovanja. Svakako, tu je višegradski most, most Mehmed paše Sokolovića – spomenik istorije opisan u djelu Na Drini ćuprija, koji je star više od pet vijekova i kako je stariji, sve je ljepši i poželjniji za posjetu turistima iz cijelog svijeta.“, navode sestre Jelena i Jovana Borovčanin, vlasnice ovog Pansiona i dodaju „Naši biseri prirode, rijeka Drina i rijeka Rzav, osim splavarenja i uživanja u čistoj ljepoti, daje najukusniju ribu. Planinari svoje zadovoljstvo mogu pronaći u netaknutoj prirodi oko grada. Mnogo je znamenitosti i još više razloga za posjetiti Višegrad, da osjetite njegove čari i zavolite ovo mjesto. Brojne sportske, kulturne i zabavne manifestacije su dodatni razlog za posjetiti Višegrad tokom ljeta, a Pansion Jelena je tu da ugosti i najzahtjevnije turiste“.

Mokra Gora udaljena je 27 km od Pansiona Jelena, a Kaluđerske Bare 48 km. Nešto bliže, u višegradsku banju dolaze turisti kako bi pronašli rješenje brojnih zdravstvenih problema.

COVID 19 pandemija utjecala je i na poslovanje Pansiona, te je određeno vrijeme tokom proljeća ovaj Pansion bio zatvoren. Sa popuštanjem mjera, Pansion je otvoren i spremno dočekuje goste.

“Usljed pandemije i zabrane okupljanja i kretanja, ali i zatvaranja granica obustavili smo rad. Sa popuštanjem mjera, ponovo smo otvorili Pansion. Što se tiče pridržavanja mjera zaštite, Pansion je poznat po čistoći i urednosti, tako da su čišćenje i dezinfekcija oduvijek bile obavezne aktivnosti, ali sada je izvršena dezinfekcija cjelokupnog objekta te se nakon boaravka gostiju vrši posebna dezinfekcija”, ističe Jovana.

Jedinice u pansionu imaju prostor za sjedenje, TV sa satelitskim programima, internet, klimu, kuhinju, blagovaonicu i vlastitu kupaonicu. Pansion Jelena nudi mir, komfor i izlolovanost od buke i vreve, jer nije u strogom centru grada, a blizu je magistralnog puta.

Pansion Jelena je poslovni poduhvat koji je stručno i finansijski podržan u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području opštine Višegrad zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Opština Višegrad.

Više informacija o Pansionu Jelena možete pronaći na:

Pansion Jelena FB: Apartman Višegrad Pansion Jelena

Podsjetimo se i promo videa ovog biznisa, rađenog u sklopu stručne podrške za biznise iz YEP inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT. 

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP