back to top
GeekNajbolje VPN aplikacije za Android 2022

Najbolje VPN aplikacije za Android 2022

Najbolji Android VPN-ovi su glatki i laki za korišćenje kao i današnji vrhunski telefoni i tableti.

Najbolje VP aplikacije za android olakšat će vašu svakodnevnicu. Preuzimanje VPN-a za vaš Android uređaj može vam dati mnoge prednosti – od toga da ostanete sigurniji i anonimniji na mreži, do mogućnosti da strimujete emisije i sportove koje inače ne biste mogli, i da zaobiđete dosadne blokade na određenim aplikacijama ili web sajtovima.

Zbog toga je – prema mom sopstvenom nedavnom istraživanju – preko 50% korisnika VPN-a je preuzeto na Android uređaje.

Najbolji Android VPN-ovi su glatki i laki za korišćenje kao i današnji vrhunski telefoni i tableti.

Dakle, ako mislite da biste imali koristi od aplikacije koja je funkcionalna kao vaš sjajni novi Samsung Galaxy S22, Google Pikel 6Lenovo Yoga Tab 13 – ili bilo koji drugi uređaj koji koristi Android Lollipop ili noviji, u tom slučaju – zaista je lako započeti VPN iskustvo.

 vpn aplikacije za android
Najbolje VPN aplikacije za Android 2022

Kako odabrati najbolju VPN aplikaciju

Postoji mnogo VPN aplikacija u Play prodavnici, a mnoge od njih su… pa, nisu baš dobre. One koje smo odabrali za ovaj članak kombinuju stroge bezbednosne sisteme kao i politiku privatnosti.

Neki provajderi su sada počeli da verifikuju svoje aplikacije i sa ioXt Alliance, dajući još više mira krajnim korisnicima.

Namenska VPN android aplikacija treba da bude što jednostavnija za korišćenje. Uverite se da podržava vašu verziju Android-a, pri čemu se većina vraća barem na Pie i obično dalje.

U nastavku smo takođe objasnili koji su najbolje VPN aplikacije za pristup Netflix-u i drugom striming sadržaju.

Takođe je vredno napomenuti da, iako ćete pronaći sve dole navedene VPN usluge predstavljene u Google Play prodavnici, mi bismo definitivno preporučili da ih detaljnije pogledate i direktno se prijavite jer ćete verovatno obezbediti daleko bolju ponudu na web sajtu svakog provajdera kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju moguću cenu.

3 najbolje VPN aplikacija za Android u 2022. godini

ExpressVPN

Najbolji VPN za android

Android aplikacija: Da | Integrisani prekidač za zaustavljanje: Da | Preuzimanja: 10 miliona+ | Takođe dostupno za: Windows, Mac, iOS. Linux | Maksimum uređaja: 5 | Ocena na Play prodavnici: 4.5

Pozitivno: Divno dizajnirana Android aplikacija,Odlične brzine, Uključen prekidač za brzo isključivanje, Odlična podrška i Lightway protokol.

Negativno: Nedozvoljava više konektovanih uređaja.

Ima toliko stvari koje su dobre u vezi sa ExpressVPN-om i njegovom Android ponudom. Namenska aplikacija je izuzetno laka za upotrebu i jednostavna, ali nudi i mnogo naprednih opcija.

Interfejs i funkcije: Jednom instalirana, Android aplikacija je laka za korišćenje, ne razlikuje se od desktop verzije sa očiglednim dugmetom za uključivanje/isključivanje i jednostavna za navigaciju listom servera, od kojih možete u potpunosti iskoristiti svih 3.000 u 94 zemlje, a aplikacija je dostupna na 16 jezika.

Tu je i uredan birač lokacije, detekcija nesigurne mreže, podeljeno tuneliranje, meni specijalizovanih alatki za privatnost i prekidač za ukidanje radi poboljšanja bezbednosti.

Takođe ćete pronaći njegovu funkciju Rezime zaštite u meniju Alatke za privatnost i bezbednost, koja vam govori na koju IP adresu ste povezani i koja vam omogućava da vidite snagu svoje veze.

Sigurnost: ExpressVPN ima AES 256-bitnu enkripciju. Još bolje, Android aplikaciju je sertifikovao ioXt Alliance.

Iako srednji u poređenju sa konkurencijom, njegovi rezultati brzine od 420-630 Mbps bili su dosledni i pristojni, posebno kada se primenjuje Lightway protokol.

Streaming: ExpressVPN Android VPN aplikacija je odlična u deblokiranju. Sa lakoćom je prošao kroz naše testove kada smo ga koristili za gledanje Netflix-a, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer-a i još mnogo toga, kao i omogućavajući nam da gledamo našu domaću sportsku pokrivenost kada smo u inostranstvu.

Podrška: Ako naiđete na bilo kakve poteškoće sa ovim VPN-om – bilo da je to kada instalirate ExpressVPN Android aplikaciju ili tokom korišćenja – njegova web stranica sadrži širok spektar zgodnih sadržaja i video vodiča, kao i korisničku podršku 24/7 uživo ćaskanje.

ExpressVPN nije najjeftiniji VPN, ali postoji odlična vrednost kada se prijavite za 12-mesečni plan: tri meseca dodatnog besplatnog i cela godina neograničenog backup-a u oblaku od Backblaze-a.

Dakle, možda je vredno cene za one koji žele najbolje Android iskustvo, znajući da postoji 30-dnevna garancija povrata novca koja vam omogućava da isprobate 100% bez rizika.

vpn aplikacije za android
ExpressVPN

NordVPN

Aplikacija jednog od najvećih imena u poslu sa VPN mrezama.

Namenska Android aplikacija: Da | Integrisani prekidač za zaustavljanje: Ne | Preuzimanja: 50 miliona+ | Takođe dostupno za: Windows, Mac, iOS. Linux | Maksimum uređaja: 6 | Ocena na Play prodavnici: 4.4

Pozitivno: Dvostruko šifrovanje podataka, Dobre performanse, Puno funkcija i podešavanja aplikacije, Revidirana politika zabrane evidentiranja.

Negativno: Još uvek nam je interfejs na prvom mestu i po nama nije baš uređen zadovoljavajućem nivou.

NordVPN je svakako najpopularnija i najpoznatija Android VPN aplikacija u našem članku, koja je do sada prikupila više od 50 miliona preuzimanja sa jednom od najjačih Google Play ocena.

Interfejs i funkcije: Android aplikaciju je lako preuzeti i koristiti, mada doduše nismo uvek obožavali njen podrazumevani sistem mapa za odabir lokacija.

Međutim, postoji opcija standardnijeg formata liste. Osim toga, NordVPN ima lepe funkcije kao što su podeljeno tuneliranje, poboljšani CyberSec štit od malvera, automatsko povezivanje, Double VPN tehnologija i brzi NordLink protokol.

I iako ne postoji integrisani prekidač za ukidanje kao takav, zaista je lako implementirati sličan alat u postavkama. Lako je pristupiti dodatnim posebnim funkcijama kao što su P2P.

Bezbednost: Pored arsenala sjajnih funkcija koje povećavaju vašu privatnost na mreži, usluga se takođe može pohvaliti politikom „nulte evidencije“ (koju revidira PricevaterhouseCoopers ništa manje) što znači da ne prati aktivnosti korisnika na mreži, za koje je sada napravljena rezervna kopija na Android-u sa ioXt Alliance sertifikatom.

Streaming: Nordova ukupna snaga kada je u pitanju deblokiranje web sajtova i zaobilaženje ograničenja striminga je gotovo bez premca.

Odgovara za sve velike gigante za strimovanje, uključujući Netflik, Disnei Plus, Prime Video i BBC iPlayer, što ga čini odličnim izborom za Android

Podrška: Aplikacija pruža funkciju ćaskanja uživo sa korisničkom podrškom 24 sata dnevno. Ovo je sjajno, omogućava vam da izgladite sve nedostatke koje možda imate, a da čak i ne napustite samu aplikaciju.

NordVPN je takođe po razumnoj ceni i ima 30-dnevnu garanciju povrata novca ako samo želite da isprobate aplikaciju pre nego što se obavežete na pretplatu. Višegodišnja ponuda je očigledno najbolji izbor u pogledu ukupne vrednosti.

Surfshark

Tako jednostavan za korišćenje i po veoma dobroj ceni.

Namenska Android aplikacija: Da | Integrisani prekidač za zaustavljanje: Da | Preuzimanja: 5 miliona+ | Takođe dostupno za: Windows, Mac, iOS. Linux | Maksimalan broj uređaja: Neograničeno | Ocena na Play prodavnici: 4.2

Pozitivno: Zaista atraktivne cene, Koristite na onoliko uređaja koliko želite, Integrisano GPS lažiranje, Deblokira Netflik, Prime Video, Disnei Plus, BBC iPlayer, 7-dnevna besplatna probna verzija za Android korisnike.

Negativno: OpenVPN brzine su ispod proseka, Probleme sa prekidačem pod ekstremnim testiranjem.

Surfshark je očigledan prvi izbor za mnoge zahvaljujući svojim cenama koje razbijaju tržište (videćete ga na vrhu našeg najboljeg jeftinog VPN vodiča).

Ali nemojte se zavaravati, jer u odeljenju kvaliteta zaista ne nedostaje. A to se odnosi i na njegovu Android aplikaciju.

Interfejs i karakteristike: Za razliku od mnogih drugih provajdera, Surfshark jedva menja korisnički interfejs sa desktopa na mobilni.

To znači da možete lako da dođete do bezbednosnih funkcija kao što su namenski prekidač za uklanjanje, podeljeno tuneliranje i integrisani blokator zlonamernog softvera.

Na tako prepunom tržištu, može biti teško smisliti nešto zaista originalno, ali Surfshark to svakako pokušava.

To je jedina Android VPN aplikacija koju smo videli i koja uključuje funkciju GPS lažiranja, omogućavajući joj da vrati koordinate vašeg izabranog VPN servera.

Nije nešto što će svi koristiti, ali je zgodna funkcija ako želite, na primer, da dobijete lokaciju za lažni GPS za Pokemon Go igranje (iako, čak i tada, to zahteva neka zaobilazna rešenja).

Bezbednost: Osim što nudi standardno tržišno AES-256 šifrovanje i gore pomenute funkcije, Surfshark takođe nudi sopstveni privatni DNS, kao i reviziju privatnosti tek u maju 2021, kada je Cure53 izvršio reviziju svojih servera.

Streaming: U našem poslednjem krugu testiranja, Surfshark se zapravo pokazao kao jedan od najjačih za deblokiranje, posebno ako tražite Netflik VPN.

Iako gigant za striming možda razbija IP adrese koje koristi VPN, Surfshark je mogao da pristupi Netflik bibliotekama u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Japanu. Takođe će lako otvoriti kapije za Disney Plus, Prime Video i BBC iPlayer.

Podrška: Ako vam je potrebna podrška ili uočite grešku, lako je kontaktirati podršku direktno iz same aplikacije.

Ali prema našem iskustvu, nećete koristiti tu funkciju previše. Surfshark čini stvari zaista jednostavnim na mobilnom uređaju.

A pod pretpostavkom da ćete želeti da koristite ovaj VPN na svom laptopu, TV uređaju za striming, ruteru i drugim gadžetima, onda će činjenica da jedna pretplata pokriva neograničene uređaje biti muzika za vaše uši.

vpn aplikacije za android
VPN aplikacije

Koji je najbolji Android VPN?

Kada je u pitanju najbolji Android VPN, ExpressVPN je na vrhu liste. To je prelepo predstavljena aplikacija koja je super jednostavna za podešavanje i rad, ali je i dalje puna praktičnih funkcija.

Uključeni su podeljeni tuneli, namenski prekidač za uklanjanje i pristup preko 3.000 servera, kao i mogućnost deblokiranja web sajtova i pristupa Netflix emisijama u inostranstvu.

Šta mogu da radim sa Android VPN-om?

Prvo, oni deluju kao odlična prva linija odbrane pored Android antivirusa u zaštiti sebe kada ste na mreži.

Kao što je gore pomenuto, priroda njihovog šifrovanog tuneliranja i sposobnost čuvanja vaše IP adrese u tajnosti čini ih divnim načinom da drže sajber kriminalce na odstojanju – nema više brige o onlajn bankarstvu i kupovini dok koristite nepoznate mreže.

Ali njihove sposobnosti menjanja oblika i geo-spoofinga su učinile da popularnost Android VPN-ova eksplodira.

Činjenica da se možete prijaviti na server u drugoj zemlji drugde u svetu znači da ne morate da propustite stvari koje biste obično strimovali na svoj mobilni/tablet kada ste u inostranstvu na odmoru ili poslu.

I oni su se pokazali kao odličan način zaobilaženja blokiranih web sajtova. Kada su mobilni u pitanju, fantastičan primer je korišćenje WhatsApp-a u Kini, kao i drugih sajtova i usluga.

Država je možda blokirala neke od velikih napadača, ali oni ne mogu ništa da urade povodom toga kada koristite svoju Android VPN aplikaciju da bi izgledalo kao da ste potpuno u drugoj zemlji!

Na kojim uređajima mogu da koristim Android VPN?

Od vašeg Samsung Galaxy S22 do vašeg Lenovo Tab P11 Pro, Android VPN-ovi su pripremljeni i spremni za rad sa svim modernim pametnim telefonima i tabletima koji rade pod operativnim sistemom.

Ako ste nekoliko generacija u zaostatku (još uvek koristite onaj pouzdani stari Samsung Galaxy Note 8?), onda bi generalno trebalo da budete pokriveni i tu, jer najbolje Android VPN aplikacije imaju nekoliko iteracija unazad.

Na primer, aplikacija NordVPN je kompatibilna sa uređajima koji još uvek koriste Marshmallov, dok se ExpressVPN i Surfshark još više vraćaju na Lollipop.

Vredi napomenuti da se neki Android VPN mogu koristiti čak i kao Smart TV VPN u zavisnosti od toga koji TV takođe imate.

Kako da podesim VPN na svom Android telefonu?

Prva stvar je prva… to je eeeeeeeeee. I čak imate dve opcije za izbor.

Prvi uključuje pomeranje unazad ove stranice, odabir aplikacije koja vam se najviše sviđa (i ne zaboravite, svi ovi VPN-ovi imaju besplatne probne verzije, tako da zaista ne morate previše da brinete o obavezivanju) i kliknite link do web sajta.

Odatle ćete moći da izaberete svoj plan, da se registrujete, preuzmete i instalirate. Odlazite!

Alternativno, dođite do Play prodavnice i potražite odabranu VPN aplikaciju. Ali vredi napomenuti da ako krenete ovim putem, možda ćete na kraju propustiti neke od sjajnih ekskluzivnih cena i VPN ponuda.

Da li treba da dobijem besplatnu VPN aplikaciju za Android?

Čak i brzi ulazak u meni Play prodavnice će pokazati da postoje smešne količine dostupnih besplatnih aplikacija koje možete preuzeti. Neki će biti u redu, neki će biti daleko od dobrog, ali niko zaista neće biti odličan.

Predlažemo da idete na besplatno korišćenje samo ako zaista ne želite da koristite svoju VPN aplikaciju mnogo.

U suprotnom, uskoro ćete naići na dosadna ograničenja upotrebe i prilično oštro shvatiti da besplatne verzije obično imaju samo nekoliko servera svaka (za razliku od 5.000+ čudnih provajdera poput NordVPN ponude).

A kada uzmete u obzir da preuzimanje Surfsharka košta manje od 2,50 USD mesečno, možete i da stavite ruku u džep za jedan od najboljih Android VPN-ova.

Kako mogu lažirati svoju lokaciju na Androidu?

Iako će vam sve dobre Android VPN aplikacije omogućiti da promenite lokaciju svoje IP adrese na server negde drugde, ne uključuju sve lažnu GPS tehnologiju.

U stvari, od velikih igrača, samo Surfshark ima integrisani GPS alat za lažiranje. To ga čini očiglednim izborom ako je vaš glavni razlog za dobijanje VPN-a za korišćenje sa Pokemon Go ili sličnim mobilnim igrama.

Šta je ioXt Alliance?

Sa njihovim definisanim politikama zabrane evidentiranja i sve većim brojem nezavisnih revizija, izazov sa kojim se VPN kompanije suočavaju je to da pokažu da je vaša privatna upotreba weba bezbedna u njihovim rukama.

Novi način na koji su počeli da to rade je dobijanje sertifikata za svoje Android aplikacije od ioXst Alliance-a – organizacije koja nastoji da izgradi poverenje u Internet svetu.

Da bi dobili sertifikat, provajderi moraju da pokažu da njihove Android VPN aplikacije ispunjavaju osam strogih kriterijuma:

  • Nema univerzalnih lozinki
  • Osigurani interfejsi
  • Dokazana kriptografija
  • Sigurnost podrazumevana
  • Verifikovan softver
  • Automatska bezbednosna ažuriranja
  • Program za prijavu ranjivosti
  • Datum isteka sigurnosti

Preporuka

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP