GeekOculus Quest 2: VR nove generacije

Oculus Quest 2: VR nove generacije

Gdje kupiti Oculus Quest 2 u Hrvatskoj? Koja je razlika između Oculus Questa i Oculus Quest 2? Odgovore na ova pitanja pročitaj u nastavku.

Za razliku od prethodnog modela, Quest 2 dolazi u bijeloj boji, te je lakši, napredniji i cjenovno prihvatljiviji.

Poboljšane specifikacije nude potpuno novi i drugačiji doživljaj igranja u neovisnoj virtualnoj stvarnosti. Oculus Quest 2 je samostalan uređaj bez kabela i računala, a za postavljanje je potrebna besplatna aplikacija Oculus i mobilni uređaj. Novi model ima unaprijeđeni procesor, više RAM-a te bolju i veću razlučivost.

Razlike u dizajnu

Osim očite razlike u boji; prelaska s crne na bijelu, najveće promjene u dizajnu možemo primijetiti na samim naočalama. Traka za glavu (headstrap ili remen), redizajnirana je za ugodnije nošenje. Quest 2 se može pohvaliti novim IPD sustavom koji omogućuje pomicanje leća u 3 već zadana položaja: postavka 1 (58 mm), postavka 2 (63 mm) i postavka 3 (68 mm).

Ovakva vrsta podešavanja zjeničnog razmaka je brža, većina korisnika pronalazi svoju savršenu postavku u jednoj od ponuđenih. Prethodni model je iziskivao duže i opsežnije klizno podešavanje koje je uključivalo mjerenje osobnog IPD-a i postavljanje razine u granulama.

Dizajn prednje ploče naočala sada propušta manje svjetlosti prilikom igranja, što automatski osnažuje korisničko iskustvo. Oba Questa imaju integrirane mikrofone za jasan prijenos vašeg glasa i ugrađene zvučnike pomoću kojih zvukovi stižu do vas bez potrebe za suvišnim žicama. Postoji i mogućnost korištenja 3,5 mm slušalica. Jedna od važniji promjena – Quest 2 pruža čak 50 posto više pixela od prijašnjeg modela.

Više detalja u članku na team-media.hr

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija TNT GROUP