GeekOculus Quest 2: VR nove generacije

Oculus Quest 2: VR nove generacije

Gdje kupiti Oculus Quest 2 u Hrvatskoj? Koja je razlika između Oculus Questa i Oculus Quest 2? Odgovore na ova pitanja pročitaj u nastavku.

Za razliku od prethodnog modela, Quest 2 dolazi u bijeloj boji, te je lakši, napredniji i cjenovno prihvatljiviji.

Poboljšane specifikacije nude potpuno novi i drugačiji doživljaj igranja u neovisnoj virtualnoj stvarnosti. Oculus Quest 2 je samostalan uređaj bez kabela i računala, a za postavljanje je potrebna besplatna aplikacija Oculus i mobilni uređaj. Novi model ima unaprijeđeni procesor, više RAM-a te bolju i veću razlučivost.

Razlike u dizajnu

Osim očite razlike u boji; prelaska s crne na bijelu, najveće promjene u dizajnu možemo primijetiti na samim naočalama. Traka za glavu (headstrap ili remen), redizajnirana je za ugodnije nošenje. Quest 2 se može pohvaliti novim IPD sustavom koji omogućuje pomicanje leća u 3 već zadana položaja: postavka 1 (58 mm), postavka 2 (63 mm) i postavka 3 (68 mm).

Ovakva vrsta podešavanja zjeničnog razmaka je brža, većina korisnika pronalazi svoju savršenu postavku u jednoj od ponuđenih. Prethodni model je iziskivao duže i opsežnije klizno podešavanje koje je uključivalo mjerenje osobnog IPD-a i postavljanje razine u granulama.

Dizajn prednje ploče naočala sada propušta manje svjetlosti prilikom igranja, što automatski osnažuje korisničko iskustvo. Oba Questa imaju integrirane mikrofone za jasan prijenos vašeg glasa i ugrađene zvučnike pomoću kojih zvukovi stižu do vas bez potrebe za suvišnim žicama. Postoji i mogućnost korištenja 3,5 mm slušalica. Jedna od važniji promjena – Quest 2 pruža čak 50 posto više pixela od prijašnjeg modela.

Više detalja u članku na team-media.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT Grupacija spot_img