back to top
Biznis savjetiPoslovne ideje za mali biznis

Poslovne ideje za mali biznis

Ovo su poslovne ideje za mali biznis koje ne zahtjevaju mnogo ulaganja.

Sve ove poslovne ideje za mali biznis možete realizirati sa nekoliko tisuća eura što nije mnogo jer se radi o provjerenim biznisima koji brzo vrate investiciju.

Frizerski salon

Koliko god se ovo činilo komplicirano, lako je i jednostavno i ako se želiš ošišati za par mjeseci, a za ženske frizure treba ti malo ozbiljniji tečaj.

Da biste u potpunosti pokrenuli posao od ideje do realizacije, potrebno vam je par mjeseci da planirate, prikupite proračun, pronađete lokaciju, pronađete nekoga tko će surađivati ​​s vama i krenuti u avanturu. 

Ovo je doživotni zanat i čak i ako vam dosadi i poželite probati nešto drugo uvijek ćete mu se moći vratiti i uvijek ćete imati kupce. 

Ako imate malo veći budžet, ne morate ni sami biti frizer, već je dovoljno da vaša poslovna ideja zaživi ulaganjem novca u lokal, opremanjem i pokretanjem posla s nekim tko želi raditi kao vaš radnik ili partner.

Frizerski salon spada među profitabileposlovne ideje za mali biznis jer je početna investicija od 2000 do 4000 eura.

poslovne ideje za mali biznis
Poslovne ideje za mali biznis

Pizzeria

Uvijek popularno jelo i starijih i mlađih sugrađana, može vam pružiti prilično dobar izvor prihoda ako nakon istraživanja tržišta dođete do zaključka da je ovaj posao isplativ na željenoj lokaciji, ali svakako ako uključite i dostavu na kućnu adresu sigurno će biti. 

Da biste otvorili pizzeriju, prije svega morate biti pomalo gurman i voljeti raznolik okus hrane koji vas očarava svakim zalogajem.

Sve ostalo je lako riješiti kada se odlučite hoćete li samo obaviti dostavu ili ćete imati i malu pizzeriju u kojoj ćete usluživati ​​svoje kupce. 

Za otvaranje pizzerije morate imati pizza majstora kojeg treba pristojno platiti, pećnicu za pizzu koja mora biti savršena, lokaciju, drugu opremu i puno predanosti. 

Prosječni kupac brze hrane voli pojesti krišku pizze barem dva puta tjedno, pa ako se odlučite na taj korak, za vas nema zime.

Do ostvarenja ove poslovne ideje za mali biznis trebat će vam od 5000 do 8000 eura.

Kava za ponijeti

Brzo živimo, vrijeme je postalo nedovoljno za sve naše želje, pa da u miru popijemo topli napitak. Odlična ideja koja ne zahtijeva puno novca, ali treba savršenu lokaciju gdje prolazi puno ljudi.

Malo mjesto koje ne bi trebalo biti puno skupo, malo bolji aparat za kavu, dobro osmišljene plastične čaše za ponijeti, i malo sreće može vam pružiti savršenu malu tvrtku o kojoj ćete pričati i hvaliti se svima. 

Uz kavu možete jednostavno dodati neki drugi mali proizvod, neki keks, čokoladu, čaj ili slično. Dobro istražite teren i poduzmite akciju. Početna investicija 3000-5000 eura.

poslovne ideje za mali biznis
Poslovne ideje za mali biznis

Agencija za posredovanje

Ono što zakon pruža kao mogućnost je da se, bez obzira na obrazovanje, možete baviti ovim zanimanjem. 

Da biste bili agent za postizanje dogovora između dva klijenta čiji je epilog suradnje završio na sudu, potrebno je samo proći tečaj od nekoliko tjedana i dobiti certifikat. 

Nakon toga svoj posao možete obavljati bilo gdje, ne treba vam ni posebna skupa lokacija, možete registrirati tvrtku u svom stanu, te pregovarati sa samim klijentima ili u ugostiteljskim objektima pogodnim za ovu vrstu pregovora.

Istražite još malo o ovoj temi i evo vašeg posla gotovo bez ulaganja. Početna investicija manja od 1000 eura.

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme

Danas svatko ima barem dva mobilna telefona ili jedan s dvije kartice.

Ova tehnologija tako brzo napreduje i mijenja se tako brzo da doslovno svaki kutak prodaje mobitele i mali pribor je vrlo isplativ. 

Polako ulazite u i imat ćete prilično dobre prihode od zamjene ekrana, zamjene maski, lijepljenja zaštitnih folija, a da ne govorimo o prodaji pribora. Osim telefona, tu su i tableti, automobilski dodaci koji služe namjeni ovih multimedijskih uređaja

Ova poslovna ideja je jednostavna za implementaciju i ne ovisi toliko o lokaciji, već više o kvaliteti vašeg rada. Početna investicija je manja od 2000 eura.

poslovne ideje za mali biznis
Poslovne ideje za mali biznis

Palačinke biznis ideja

Slatka mala poslastica koju nitko nikada ne odbija, palačinka. Kao i sve što radite, kvaliteta i ljubav prema hrani određuju kakav će biti vaš proizvod.

Palačinke nitko nikada ne odbija (ima pehova) i uvijek prođe. 

Osim slatkiša s tisuću kombinacija, slane palačinke se fenomenalno prodaju i na njima je dobra i zarada.

Za ovu malu tvrtku morate imati ideju kako će izgledati od dizajna, pakiranja, sa ili bez dostave i kombinacije dodataka. 

Ovaj posao je lako otvoriti uz vrlo male početne troškove, a zarada je više nego zahvalna. Za ovaj očetna investicija za mali biznis je manja od 2000 eura.

Servis prijenosnih i stolnih računala

Kao i servis mobitela, servis računala je uvijek zauzet, pogotovo jer kad naučite neke osnove, lako se prihvatite popravka nekih drugih popratnih uređaja i opreme. 

Od hardverskih dijelova do softverske podrške, sve se može sasvim lijepo platiti i posao može zaživjeti bez problema. 

Kao i za neke slične tvrtke, nije vam potrebna posebna i skupa lokacija, ali kvalitetan i brz rad bit će vaša preporuka svim ostalim klijentima. Početna investicija manja od 2000 eura.

Tattoo majstor

Tetoviranje je, kao i sve ostalo sa zapada, u našoj kulturi lako prihvaćeno, a cijene jedne tetovaže nisu male, pa je potencijalna zarada vrlo visoka

Ako imate talenta za crtanje, lako se možete školovati za ozbiljnog tattoo umjetnika i pristojno zaraditi od samo nekoliko tetovaža mjesečno.

Oprema za tetoviranje i korištene boje nisu skupe u odnosu na cijenu koju možete naplatiti za željenu tetovažu od klijenta. 

Ako ste malo bolje nadareni, lako možete postati traženi, pa možete podići cijenu svoje usluge. Početna investicija 1500-3000 eura.

kako spojiti printer na laptop
Poslovne ideje za mali biznis

LED rasvjeta

LED rasvjeta i LED žarulje su posljednje vrijeme postale vrlo popularne zbog svoje cijene i praktičnosti, a kombinacijom drva ili nekog drugog materijala može se stvoriti nekoliko linija LED svjetiljki koje su za kućnu ili drugu upotrebu.

LED sijalice koje možete izraditi i prodati direktno ili online, ili tvrtke koje se bave maloprodajom ili veleprodajom rasvjetne opreme ili unutarnjih prostorija.

Ideje za vođenje ovog posla su beskrajne. Početna investicija je manja od 2000 eura tako da je ovo super poslovna ideja za mali biznis.

Krojački studio

Još jedna ideja koju možete sami realizirati ako poznajete ovaj zanat, ako ne znate lako ćete zaposliti nekoga tko zna raditi, a nema novca da radi sam. 

Uvijek se ima posla skratiti neke čarape, promijeniti neki dio ormara, staviti gumb itd. Za opremanje krojačkog ateljea potrebni su vam jedan ili dva šivaća stroja, police za odlaganje primljene i gotove odjeće te trošak najma trgovine i mali popratni troškovi. Početna investicija manja od 2000 eura.

Spušteni stropovi i molerski radovi

Ako se bavite ovim obrtničkim poslom, možete legalno pokrenuti posao i proširiti posao angažiranjem radnika i postavljanjem prekrasnih spuštenih stropova koji su uvijek popularni uz led lampe ili prekrasne slike neba, šume ili druge animacije. 

Vrlo isplativ posao, uz malo bolji marketing možete lijepo naplatiti svoj rad. Za početak nisu potrebna velika ulaganja, a zarada može biti vrlo primamljiva. Početna investicija manja od 2000 eura.

Održavanje i montaža sanitarne i grijaće opreme

S ovim obrtom ne možete dobro živjeti, ali možete vrlo ozbiljno zaraditi. Može se raditi odvojeno, a obično su dva majstora pa rade zajedno kada su u pitanju nove kuće ili zgrade. 

Za pojedinačne popravke majstori najčešće idu samostalno i ne samo kroz popravke, već i kroz preprodaju pojedinih popratnih dijelova mogu dodatno zaraditi. 

Poslovna ideja je više zanat, ali ako napravite ozbiljnu organizaciju i podijelite posao na radnike, možete imati ozbiljnu tvrtku koja će ozbiljnije raditi na projektima i zarađivati ​​puno više nego kao pojedinac.

Za ovaj posao potrebni su vam alati koji nisu tako skupi. Početna investicija za ovaj biznis je od 2000 do 3000 eura.

poslovne ideje za mali biznis
Poslovne ideje za mali biznis

Polaganje laminata i parketa kao biznis

Podovi u kućama, stanovima, garažama, kafićima i drugim objektima su vrlo traženi i posao se stalno razvija, osim poznatih laminata i parketa, epoksidni podovi su vrlo popularni i vrlo pogodni. 

Ulaganje u ovaj posao kroz obuku, za početni materijal i alat nije sjajno, ali se njegova proizvodnja može vrlo lijepo naplatiti po kvadratu u skladu s dogovorom s naručiteljem, a ovom se poslu treba posvetiti jer investicija sigurno neće propustiti. 

Kada razvijete posao i imate školovane radnike, možete raditi ozbiljnije projekte na kojima možete ozbiljno zaraditi. Početna investicija je od 500 do 8000 eura ali je potražnja velika!

Nadamo se da su vam ove ideje pomogle. Od sada ćemo redovno da objavljujemo inovativne ali provjerene poslovne ideje za mali biznis na Balkanu.

PREPORUKA

MOŽDA TE ZANIMA

Supported by TNT GrupacijaTNT GROUP